Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

eko.log.i.ja u sridu: Anima Mundi - Duša svijeta

21.04.2012. Kultura Komentiraj Print
Fotografija članka
U srijedu, 26. travnja, s početkom u 19 sati u Klubu ACME (Nikole Matafare 2a, Zadar) pogledajte film koji prikazuje kako zaista postoji drugi način gledanja na svijet. Ulaz je slobodan.

Dokumentarac Anima mundi kroz razgovore s različitim zanimljivim sugovornicima prikazuje kako zaista postoji drugi način gledanja na svijet, ne isključivo uz sudbonosno mračne posljedice.

Ekipa znanstvenika i aktivista koja sudjeluje u filmu dolazi iz raznolikih profila obrazovanja i ideologija no svi se slažu u jednom, a to je Zemlja kao živi entitet koja se poput ostalih živih bića ponaša s jednakom brigom i osjetljivošću.

Ako se zadubimo jače u dušu svijeta, bit ćemo sposobniji ući u nas same, odnosno razumjeti vlastitu dušu. 

Film iz gajanske perspektive, a da se pritom ne treba nužno biti i sljedbenikom iste, djeluje edukativno i inspirativno u pogledima na planet Zemlju kao živi entitet. 

Istovremeno informativan i dojmljiv podsjeća nas na dragocjenosti životnog okoliša kao i na nerazumno ponašanje ljudi i njihovo mjesto u prirodi koje je ugroženo. 

Međutim film ne širi paniku već nudi rješenja u kojem se smjeru čovječanstvo treba kretati kako bi se održalo kao vrsta. 

Pokazuje i aktualne primjere permakulture na djelu /posebice u Australiji/ kao što i otvara prostor za filozofska promišljanja kojima sagledavamo ekološke probleme u suodnosu tema kao što su energija, ekonomija, klima, okoliš i populacija.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

18.04.

"Noć knjige" 2014.: Sve za 10 (kuna)!

"Noć knjige" će se održati u srijedu, 23. travnja u 18 sati u "Booksi", na adresi Marićeva 14 d, Zagreb.

18.04.

Prestava "Voice frome Europe"

Predstava će se održati u utorak, 22. travnja 2014. u 19 i 30 sati u kazalištu "Gavella", na adresi Frankopanska 8-10. Ulaz je slobodan.

17.04.

Natječaj za "Blankov" omnibus

Natječaj za izradu kratkometražnog igranog filma otvoren je do 15. svbnja 2014.

17.04.

Svjetski mjesec krajobrazne arhitekture

U organizaciji "Udruženja studenata krajobrazne arhitekture" i "Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata" putem niza predavanja i događanja i u Zagrebu se obilježava travanj kao svjetski mjesec krajobrazne arhitekture od 23. do 26. travnja.

16.04.

Žene i različitost/ Izložba

Izložba će se održati od ponedjeljka 14. travnja do utorka 6. svibnja 2014. u Kninskom muzeju u Kninu, Fra Luje Maruna 1.

16.04.

Dokumentarac "Bordo - vječna stripovska mladost"

Film će se prikazati u Rijeci u "Art-kinu" na adresi Krešimirova 2. Premijera je u četvrtak, 17. travnja u 20 sati. Film će biti prikazan i u petak, 18. travnja u 21 i 30 sati.

16.04.

Natječaj za prijavu filmova za "Zagreb film festival"

Rok za prijave je 15. srpnja, odnosno 20. kolovoza za prijave filmova u program "Kockice".

Superknjižara
Info most
Info most
Dokukino