Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

eko.log.i.ja u sridu: Anima Mundi - Duša svijeta

21.04.2012. Kultura Komentiraj Print
Fotografija članka
U srijedu, 26. travnja, s početkom u 19 sati u Klubu ACME (Nikole Matafare 2a, Zadar) pogledajte film koji prikazuje kako zaista postoji drugi način gledanja na svijet. Ulaz je slobodan.

Dokumentarac Anima mundi kroz razgovore s različitim zanimljivim sugovornicima prikazuje kako zaista postoji drugi način gledanja na svijet, ne isključivo uz sudbonosno mračne posljedice.

Ekipa znanstvenika i aktivista koja sudjeluje u filmu dolazi iz raznolikih profila obrazovanja i ideologija no svi se slažu u jednom, a to je Zemlja kao živi entitet koja se poput ostalih živih bića ponaša s jednakom brigom i osjetljivošću.

Ako se zadubimo jače u dušu svijeta, bit ćemo sposobniji ući u nas same, odnosno razumjeti vlastitu dušu. 

Film iz gajanske perspektive, a da se pritom ne treba nužno biti i sljedbenikom iste, djeluje edukativno i inspirativno u pogledima na planet Zemlju kao živi entitet. 

Istovremeno informativan i dojmljiv podsjeća nas na dragocjenosti životnog okoliša kao i na nerazumno ponašanje ljudi i njihovo mjesto u prirodi koje je ugroženo. 

Međutim film ne širi paniku već nudi rješenja u kojem se smjeru čovječanstvo treba kretati kako bi se održalo kao vrsta. 

Pokazuje i aktualne primjere permakulture na djelu /posebice u Australiji/ kao što i otvara prostor za filozofska promišljanja kojima sagledavamo ekološke probleme u suodnosu tema kao što su energija, ekonomija, klima, okoliš i populacija.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

22.04.

Book crossing u "Noći knjige"

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine u "Noći knjige", u srijedu 23. travnja, organizira književno druženje u sklopu kojeg će se predstaviti niz književnih udruga, izdavača i spisatelja.

22.04.

Raimund Hoghe: Večer s Judy/ Predstava

Predstava, koja dovršava Hogheovu seriju portreta posvećenih atipičnim pjevačima, održat će se u ponedjeljak 28. travnja, u 20 sati, u ZKM-u, Teslina 7, Zagreb.

22.04.

Interpretacije prirode/ Izložba

U petak, 25. travnja u 19 sati, Petra Ružić izložbom slika pod nazivom "Interpretacije prirode" u galeriji 4SOBE (Ilica 113, Zagreb) javnosti predstavlja svoje radove.

22.04.

"Noć knjige" u Dokukinu

Dokukino se uključilo u program "Noć knjige" obilježevajući Svjetski dan knjige i autorskih prava, pa tako u srijedu 23. travnja u 21 sat možete pogledati dokumentarac "Gonzo- život i djelo Dr. Huntera S. Thompsona".

22.04.

Psi anđeli/ Izložba

U Tiflološkom muzeju u Zagrebu u petak 25. travnja, otvara se izložba Centra za rehabilitaciju "Silver" pod nazivom "Psi anđeli" s početkom u 15 sati.

22.04.

Ceremonija sadnje stable sekvoje u čast Johna Cagea

Ceremonija sadnje stable sekvoje u čast Johna Cagea održat će se u srijedu, 23. travnja, s početkom u 18 sati ispred knjižnice u Novom Jelkovcu, Zagreb.

21.04.

Hodaj s njom - Walk with her/ Izvedbeni putopis

Prostor galerije "Academia Moderna" bit će otvoren za posjetitelje od 25. do 27. travnja 2014. U nedjelju 27. travnja u 19 sati održat će se neformalno druženje i razgovor s autoricama putopisa - Selmom Banich i Majom Drobac.

Superknjižara
Info most
Dokukino
Info most