Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Prikazivanje filma "Nevrijeme" i diskusija o problemu silovanja u ratu

22.05.2012. Kultura Komentiraj Print
Fotografija članka
Projekcija i diskusija održat će se u petak, 25. svibnja, u 18 sati u klubu Mama (Preradovićeva 18, Zagreb).

Njemački film režisera Hans-Christian Schmid-a tematizira Haaško procesuiranje seksualnih zločina u ratu. Hannah Maynard, tužiteljica Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju, procesuira zločin počinjen u Bosni i Hercegovini. Sud šalje tim u BiH kako bi ispitao pojedinosti slučaja, obzirom da postoji sumnja u iskaze svjedoka. Film je titlovan na engleski jezik.

Krajem 2010. godine članice Inicijativnog odbora u sastavu: Žene ženama, Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Centar za žensko i mirovno obrazovanje Anima iz Kotora (Crna Gora), Centar za ženske studije i Centar za žene žrtve rata, iz Zagreba (Hrvatska), Ženska mreža Kosova, Ženske studije i Žene u crnom iz Beograda, pokrenule su zajedničku inicijativu za organiziranje Ženskog suda na prostoru bivše Jugoslavije.

Ženski sudovi nastaju unutar civilnog društva i društvenih pokreta, pružaju prostor ženama ne samo da svedoče o svakodnevnom iskustvu nepravde, već i da stvaraju nove koncepte pravde i mira.   

Ženski sudovi su prostor za glasove žena, za svedočenja žena, ali i preuzimanje odgovornosti za pravdu, za orodnjavanje pravde, za kreiranje feminističkog modela pravde, podsticanja feminističke etike odgovornosti i brige, jačanja mreža solidarnosti, zajedničke izgradnje pravednog mira.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

11.04.

"Mikropolitike": Rad u kulturi i aktivizam – potencijali i kontradikcije

Novo predavanje u sklopu "Mikropolitika" održat će se u srijedu 16. travnja u 19 sati, u Galeriji "Nova", Teslina 7, Zagreb.

11.04.

Filmske večeri u "Močvari": "The little list child"

Nove Filmske večeri u "Močvari" (Trnjanski nasip bb, Zagreb) održat će se u utorak 15. travnja u 20 i 30. Gosti su Denis Golenja, Luka Hrgović, Anton Svetić i Vedran Štefan.

11.04.

Forum "Akupunkture grada": Nove prakse za urbani dizajn

Forum "Akupunkture" će se održati u Zagrebu, u Muzeju "Mimara" 24. travnja 2014, u organizaciji Društva arhitekata Zagreb, zajedno s partnerima "Kulturnim Frontom" iz Beograda, "Public Room" iz Skoplja , "Public Room" iz Sarajeva i Društvom arhitekata Splita.

11.04.

OHOHO festival 2014.

Treći po redu OHOHO! festival stripa i ulične umjetnosti sprema se u travnju u "Attackovoj" kuhinji. Od 17. do 19. travnja prostori "Attacka". i "Medike" otvorit će svoja vrata najluđim stripašima i street artistima iz zemlje i inozemstva.

11.04.

Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma

U subotu 12. travnja u zagrebačkom Dokukinu "Grič" u 19 i 21 sat, održat će se projekcije dokumentarnih filmova nastalih na ovogodišnjoj Školi dokumentarnog filma.

11.04.

Ljubav prema subverziji/ Izložba

U Galeriji "dr. Vinko Perčić" u Subotici, u četvrtak, 21. ožujka, otvara se audio vizualna izložba "Ljubav prema subverziji" kustosa Branka Franceschija. Izložba traje do 26. travnja.

11.04.

Festival novog cirkusa u Splitu

Istovremene projekcije filma "Circus Fantasticus" slovenskog redatelja Janeza Burgera na zagrebačkoj i splitskoj "Cirkuskoj srijedi" najavile su tek početak zajedničkih aktivnosti na relaciji dvaju najvećih hrvatskih gradova.

Dokukino
Superknjižara
Info most
Info most