Antej Jelenić 24.07.2014.

Politika i alkemija

Antej Jelenić Neovisno o bilo kakvom programu ili kriminalnom ili čak ubilačkom poduhvatu, politička partija svemutirajuća je supstanca kojoj možemo pripisivati proizvoljna svojstva, kao što naivan alkemičar pripisuje tvari svojstva koja nemaju veze s njezinom prirodom.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

Zaboravljena povijest Zagreba: Spomen-park Dotrščina i suvremeno bilježenje sjećanja u javnom prostoru

13.09.2012. Kultura Komentiraj Print
Fotografija članka
Okrugli stol na temu "Zaboravljena povijest Zagreba: Spomen-park Dotrščina i suvremeno bilježenje sjećanja u javnom prostoru" održat će se u četvrtak, 20. rujna, od 10 sati u Kući ljudskih prava (Selska 112c, Zagreb).

Trg bana Jelačića, 17. - 23. rujna 

Prvi postav Virtualnog muzeja Dotrščina u javnom prostoru Zagreba organiziran je na temu "Pisci i publiscisti ubijeni na Dotrščini". Autorica postava je Nataša Mataušić, muzejska savjetnica Hrvatskog povijesnog muzeja u Zagrebu. Izložba će biti postavljena na Trgu u ponedjeljak, 17. rujna.

Kuća ljudskih prava, Zagreb, Selska 112c, 20. rujna, s početkom u 10 sati

Okrugli stol "Zaboravljena povijest Zagreba: Spomen-park Dotrščina i suvremeno bilježenje sjećanja u javnom prostoru"

govornici:

Nataša Mataušić, "Pisci i publicisti ubijeni na Dotrščini";

Ivo Goldstein, "Ustaški teror u Zagrebu";

Juraj Hrženjak, "Sjećanja na antifašistički pokret u Zagrebu";

Saša Šimpraga, "Projekt Virtualni muzej Dotrščina"

+ gosti iz Italije, Njemačke i Slovenije s temama o europskim iskustvima bilježenja sjećanja na Drugi svjetski rat

Spomen-park Dotrščina, 21. rujna, u 10 sati, (intervencija se može vidjeti do 23. rujna 2012.)

Otvorenje Virtualnog muzeja Dotrščina (www.dotrscina.hr) povodom Svjetskog dana mira, polaganje vijenaca i predstavljanje krajobrazne intervencije na prostoru parka. Nakon polaganja vijenca kod Bakićevog spomenika na ulazu u park, uslijedit će vođena šetnja po parku i obilazak ostalih spomenika.

Privremena krajobrazna intervencija postavljena na prostoru spomen-parka za cilj ima na vizualan i simbolički način prikazati brojnost stradanja na Dotrščini. Pretpostavlja se da je na Dotrščini ubijeno više od 7000 osoba pa se intervencija sastoji od 7000 elemenata.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

18.07.

Mediteranski filmovi u Art-kinu

U riječkom Art-kinu, od 25. do 27. srpnja, gostuju tri ljetna mediteranska filma iz programa Festivala mediteranskog filma Split. Španjolska i francuska komedija te čilansko-španjolska drama prave su ljetne poslastice posebice jer na komičan način progovaraju o neobičnim obiteljima i parovima.

18.07.

Novi broj časopisa "Život umjetnosti"

Objavljen je novi broj "Života umjetnosti", časopisa za suvremena likovna zbivanja, posvećen raznovrsnim vidovima suvremene umjetničke prakse u Hrvatskoj, regiji i šire, s tradicijom kontinuiranog izlaženja od 1966. godine.

18.07.

Graffiti na Gradele 2014.

Riječ je o festivalu urbane kulture i mladih koji je baziran na aktivnostima vezanima uz graffiti kulturu, bilo da je riječ o iscrtavanju zida na "Fabriki" ili pak graffiti radionici za djecu, a uz to uvijek se potrudimo prirediti vam i kvalitetan popratni glazbeni program. Festival će se održati 30. i 31. srpnja u Bolu na Braču.

18.07.

Dani Kule 2014.

U ravnokotarskom selu Islam Grčki i ove godine se, 26. i 27. srpnja, održavaju "Dani Kule Janković".

18.07.

Jutra poezije: Arsen Dedić

Tribina "Jutra poezije" će ovu subotu, 19. sprnja, s početkom u 11 i 30, u kafiću "Pod starim krovovima" (Basaričekova 9, Zagreb) ugostiti Arsena Dedića.

17.07.

Motovun film festival 2014.

Odbrojavanje do 17. izdanja Motovun film festivala bliži se kraju. Do preseljenja na motovunske zidine križaju se posljednji dani na kalendaru, a kada se napokon dođe do onog nultog - vrijeme je za tradicionalan doček ususret novom 17. Motovun Film Festivalu koji će se održati od 26. do 30. srpnja.

17.07.

Ex oriente film + Refineri/ Radionice i filmske projekcije

Udruga UKUS i Institut dokumentarnog filma i ove godine zajednički organiziraju jednu sesiju radionice autorskog dokumentarnog filma Ex oriente film + Refineri u Rijeci. Manifestacija će se održati od 21. do 25. srpnja.

Superknjižara
Dokukino
Info most
Info most