Foto: daz.hrFoto: daz.hrPogledajte promotivni video koji je Državni arhiv snimio kako bi građanima približio svoj rad u zaštiti i očuvanju pisane baštine.

Omogućavanjem uvida u djelatnost, način rada i odgovornost Državnog arhiva u Zagebu ostvaruje se komunikacije s građanima i prikazuje usredotočenost poslovnih procesa Arhiva u svrhu zadovoljavanja potreba korisnika i doprinosu ostvarenja svrhe Arhiva te u konačnici osigurati zaštitu i očuvanje pisane baštine, kažu u Arhivu.

Inače rad Arhiva možete upoznati i uz stručno vodstvo kroz palaču Erdödy-Drašković i njezino unutarnje dvorište u Opatičkoj ulici u Zagrebu. Razgledavanje uz stručno vodstvo je moguće od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati uz prethodnu najavu na telefonski broj: 01/4807 – 167, a samo razgledavanje dvorišta bez stručnog vodstva je moguće od 8 do 16 sati svakim radnim danom.

Promotivni film Državnog arhiva u Zagrebu nastao je u rujnu 2015. u produkciji Blank filmskog inkubatora, scenarij potpisuje Dario Juričan, dok je režiju i montaža izveo Josip Lukić.

U stvaranju filmskog materijala sudjelovali su djelatnici Državnog arhiva u Zagrebi i Muzeja grada Zagreba.

Ključne riječi: Državni arhiv