Radio 101 dobio je novog stečajnog upravitelja, platit će kaznu i emitirati do daljnjega

Trgovački sud u Zagrebu prihvatio je zahtjev za razrješenjem stečajnog upravitelja Radija 101 Branka Petanjeka i za njegovog nasljednika imenovao Maroja Stjepovića.

Smjenu je tražio sam Petanjek, jer je, prema vlastitim riječima, odgovoran za kaznu od 60.000 kuna koju je Stojedinica dobila nakon što je inspekcijom utvrđeno da dvoje djelatnika nema valjane ugovore. Petanjek je poručio da odlazi i zato što nema suradnje među bivšim zaposlenicima, ali je najavio da će kazna biti plaćena, što znači da se emitiranje programa nastavlja najmanje do 22. ožujka, za kada je na Trgovačkom sudu zakazano stečajno ročište, nakon kojeg će se više znati o budućnosti Stojedinice.

Što se tiče sudbine djelatnika kojima je u petak 11. veljače istekao otkazni rok, neki su već istoga dana dobili produljenje ugovora, a svi ostali znat će više o svojoj sudbini nakon sastanka s novim stečajnim upraviteljem u utorak ujutro. Među njima je i dio Stojediničara koji su do otvaranja stečaja bili u štrajku, a zatim se žalili da ih je, sad već bivši, stečajni upravitelj ignorirao i nije želio s njima surađivati.

Ključne riječi: Radio 101
<
Vezane vijesti