unnamed_6.pngU sklopu europskog projekta RESHAPE kojeg Pogon provodi u suradnji s još 18 partnera otvoren je poziv umjetnicima i kulturnim radnicima za sudjelovanje u projektu. Pridružite se jednom od pet timova koji će razraditi transnacionalne i eksperimentalne alate koji mogu podržati suvremene umjetničke prakse. Prijave do 15. veljače.

RESHAPE želi okupiti profesionalce iz Europe i Južnog Mediterana u eksperimentalnom procesu ne bi li zajednički razvili vlastite eksperimentalne prakse te transformirali umjetnički sektor.

Politički, ekonomski i tehnološki zaokreti u našem društvu iz temelja mijenjaju način stvaranja, predstavljanja i percipiranja izvedbenih umjetnosti. S jedne strane se produbljuju postojeće nejednakosti kada je u pitanju mobilnost umjetnika i njihovih radova, dok s druge strane tržište ne uspijeva osigurati da raznolike estetike i diskursi dopru do publika širom Europe. Umjetnost još uvijek u većoj mjeri funkcionira u organizacijskim okvirima koji nisu integrirali spomenute transformacije. U isto vrijeme, kada je u pitanju rad umjetnika, sve se više zamagljuju granice između država, disciplina i sektora.

Inovativne organizacijske strukture i inovativni projekti postoje širom kontinenta i eksperimentiraju s raznim strategijama ne bi li angažirali raznolike publike, realizirali intersektorsku suradnju te u isto vrijeme ostali vjerni vrijednostima koje su sami definirali. Te inicijative, iako često krhke i razjedinjenje, predstavljaju signale ili indikatore budućih modela rada i njihovog mogućeg razvoja. RESHAPE istražuje takve inovativne strukture osiguravajući im vrijeme i mjesto za zajednički rad u transnacionalnom kontekstu ne bi li zajednički promislili kako će polje izvedbenih umjetnosti u budućnosti biti organizirano.

Prijavi se!

SIMPLE AND BASIC: Podijeli svoju praksu u RESHAPE Direktoriju ako misliš da tvoje ideje i tvoje prakse mogu biti inspirativne za druge profesionalce iz Europe i Južnog Mediterana. Prvi rok za prijavu: 15.02.2019. Obrazac za prijavu pronađi ovdje. Prijave će biti ponovno otvorene u tijeku trajanja projekta.

ONE STEP FURTHER: Sudjeluj na Forumu u Lublinu ako želiš susresti druge umjetnike I kulturne radnike koji promišljaju načine na koje mogu svoje prakse prilagoditi društvenim promjenama. Konferencija je besplatna, a nudi se djelomično ili potpuno pokrivanje putnih troškova i smještaja. Rok za prijavu: 31.01.2019. Obrazac za prijavu pronađi ovdje.

THE FULL MONTY: Postani RESHAPER ako se želiš priključiti još sedmorici drugih Reshapera s kojima ćeš razvijati rješenja za spomenute probleme kroz period od 2 godine. Pokrivaju se svi troškove provedbe aktivnosti i nudi honorar za rad. Rok za prijavu: 31.01.2019. Obrazac za prijavu pronađi ovdje.