superkultura_plakat.jpgKako je otok Vis još krajem veljače postao kulturni i edukativni centar koji ugošćuje brojne domaće umjetnike i pedagoge te svojim otočanima, djeci i odraslima, omogućuje pristup kontinuiranim kvalitetnim sadržajima SuPerKulturom, njezino novo izdanje najavljujemo za vikend 25.-27. svibnja.

Na inicijativu prošlomjesečne gošće SuPerKulture Mejreme Reuter, članovi likovnih udruga Emanuel Vidović i Vasko Lipovac iz Splita, kao i drugi njezini kolege i prijatelji odlučili su pokloniti svoje umjetničke slike i radove djeci Visa.   

U kazališnom programu Zimskog teatra na Visu, iako sve već miriše na ljeto, dolazi Ana-Marija Fabijanić, umjetničkog imena Ane Paška, rodom s otoka Paga i jedna od najsvestranijih mladih umjetnica s naših otoka. Osim što je jedna od osnivačica BESE, Ane se bavi riječima, slikama, zvukovima, glazbom, filmom i kazalištem. U svojem najnovijem projektu Improvizije, ona zajedno s publikom, jednostavno improvizira koristeći sve dostupne alate, tijelo, glas, glazbu, instrumente i inspiraciju. S jako puno smijeha i radosti. Predstava koja je postala stalan repertoar u Splitu, dolazi u Komižu, u petak u 20 sati u Galeriju Boris Mardešić, slobodna je za sve uzraste i besplatna.

Subota je posvećena viškom arhipelagu tako što će se baviti botanikom, poviješću, arheologijom, ekologijom, tradicionalnim narodnim mudrostima, kuhinjom i jedrenjem na cjelodnevnom izletu brodom Odysseus kojim ćemo posjetiti Svetac i Brusnik. Mjesta na brodu su ograničena te se za informacije treba javiti na 095 5177 577.

SuPerKultura je urodila još jednom redovitom kreativnom aktivnošću za djecu na otoku, pa mlada violinistica Maša Ljotić od travnja redovno radi s djecom u Glazbaonici. Nakon njihovog nastupa za Dan planeta Zemlje, održat će se koncert u nedjelju u 17 sati na trgu Škor u Komiži. Mladi novoosnovani dječji bendovi „Paprika“ i „Superbend“ pozivaju, skupa s nama, obitelji i rodbinu, susjede i otočane da ih podrže u njihovim novim glazbenim karijerama. 

Više o detaljima programa na FB I web stranici Kazališta BESA.