superkultura_veljaca_plakat.jpgSvakog zadnjeg vikenda u mjesecu, pa tako sve do ljeta, Komiža postaje trodnevni kulturni i edukativni centar koji će ugostiti brojne domaće umjetnike i pedagoge te svojim otočanima, djeci i odraslima, omogućiti pristup kontinuiranim kvalitetnim sadržajima. Prvo izdanje SuPerKulture održat će se u vikendu od 23. do 25. veljače u Komiži na otoku Visu.

Bogat program prve SuPerKulture sadrži gostovanje kazališne predstave Ja sam dama... u izvedbi Kazališta Mali princ iz Omiša i gostovanje FROOOM filmske revije kojom će Bacači sjenki predstaviti svoj dugogodišnji program medijskog opismenjavanja djece i mladih kroz filmsku radionicu. Bit će tu i glazbene radionice za sve uzraste novopečene otočanke Maše Ljotić, neformalni šahovski turnir za djecu i starije, razmjena stripova i ekološka akcija čišćenja lokalne plaže u suradnji s lokalnim brodarom Odysseussom.

Vikend će zaokružiti svečana premijera dokumentarnog niskobudžetnog filma 22 nastalog u Backstage Glumačkom studiju Kazališta BESA u Zadru. Film će predstaviti njegova redateljica i glumica Mia Zara Burčul koja će također otočanima prenijeti dio svog filmskog i kazališnog znanja i u filmskoj radionici koju će voditi u Komiži.

U idućim mjesecima otočane očekuje još predstava u sklopu Zimskog teatra na Visu, popularna predavanja, još radionica za djecu i odrasle te mnogo dobre zabave i druženja. 

Program SuPerKulture dio je projekta Permanent Art te se realizira u suradnji s: Odysseuss line j.d.o.o.; Kazalište Mali princ (Omiš); Bacači sjenki (Zagreb); Centar za starije i nemoćne Komiža, Nautički centar Komiža, Kino Mediteran Komiža, Grad Komiža. Organizator je Umjetnička organizacija BESA, prvo i trenutno jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj koje svojim radom spaja permakulturu i kulturu u odgovoran način života na otoku.

Više o događaju pročitajte OVDJE.