Foto: HINAFoto: HINAMinistar znanosti i obrazovanja Predrag Šustar ne prihvaća ostavke članova Ekspertne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme, poručuje da reforma ima jednoglasnu potporu Vlade i poziva na prihvaćanje povjerene odgovornosti, priopćeno je u srijedu poslijepodne iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

"Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Ne prihvaćam zatraženo razrješenje ekspertne radne skupine. Ukoliko smo uistinu posvećeni provedbi cjelovite kurikularne reforme, preuzmimo odgovornosti koje su nam povjerene", stoji u kratkoj izjavi ministra Šustara, koju je medijima prenijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Iz ministarstva najavljuju da će više o tome ministar reći na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 27.  svibnja u 10 sati.

Voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić zatražio je u srijedu od ministra Predraga Šustara razrješenje stručne skupine i na konferenciji za novinare rekao kako su ostavke njega i njegovog tima neopozive, obrazloživši taj čin političkim pritiscima.

"U ovom procesu mi trenutno nemamo dojam da postoji podrška nama kao skupini i povjerenje u nas kao ljude da vodimo ovaj proces dalje. Bili smo spremni u potpunosti na dijalog, bili smo spremni i na proširenje ove radne skupine, međutim ne možemo pristati na političke utjecaje bili oni s lijeva, desna ili iz centra. Struka mora uvijek biti ispred politike", poručio je Jokić s konferencije za novinare.

"Politički pritisak je u ovom slučaju jednostavan. Saborski Odbor je donio odluku o tome da se u određenim disciplinama proširi ekspertna radna skupina što ne bi bilo problematično da je na neki način bilo iskomunicirano. Međutim, ono što je tamo bilo napisano o tome što bi ta skupina trebala raditi ne odgovara opisima i prirodi onoga što ova reforma od početka jest. U tim zaključcima piše da bi ta skupina treba određivati što u stručnoj raspravi prihvatiti, a što ne, a to sugerira zapravo na određene cenzorske postupke i vraća nas u doba komunizma gdje su moralno podobni bili birani u određena vijeća", rekao je Jokić.

<
Vezane vijesti