unnamed_14.jpgNetom nakon što je, u sklopu Nagrada Hrvatskog glumišta za 2018. godinu, nagrađena za najbolju plesnu predstavu u cjelini zahvaljujući ostvarenju Tamo vani i ovdje unutra, Ana Kreitmeyer premijerno nastupa pred zagrebačkom publikom u predstavi Sve četiri zajedno. Na rubu dodira i kaosa 13. i 14. prosinca, s početkom u 20 sati, u prostoru Teatar &TD, (Savska 25, Zagreb).

Sve četiri zajedno. Na rubu dodira i kaosa umjetnički je rad Ana Kreitmeyer koji nastaje u suradnji s izvođačicama Petrom Chelfi, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić; a bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta, te načinima (samo)organizacije koreografije kao mjesta rada, pregovora, zajedništva, ali i zamora, zastoja, odustajanja i otpora. Unatoč tome, pitamo se kako promišljati ples i koreografiju kao naš zajednički prostor i rad? Kako dijelimo odgovornost za zajedničko?

Ana Kreitmeyer plesna je umjetnica, izvođačica i autorica. Njezin interes za tijelo vidljiv je kroz različite prakse, od izvođačke do koreografske, od pedagoške do društvene. Od 2003. djeluje kroz kolektiv BADco. – najviše izvođački, ponekad koautorski i koreografski, pritom producirajući niz predstava i drugih radova, poput performansa, simpozija, prezentacija, instalacija, predavanja, radionica.