Foto: D.PJFoto: D.PJIz udruge Franak pozivaju građane da zapale svijeću ispred banke kao simbol podrške za sve žrtve kredita. Akcija "Svijeća za SVE žrtve kredita" počela je jutros, a nastavlja se cijeli vikend.

Udruga Franak poziva građane da zapale svijeću ispred banaka za sve žrtve kredita. Pozivaju da se to učini dostojanstveno, na pristojnoj udaljenosti od vrata te da se građani ne zadržavaju ispred banaka.

"Svi nam spočitavaju zašto se borimo za sve kredite. Zato što je na pregovorima prešućeno od strane vladajućih da će biti ikakvih limita, odnosno potvrdili su da idu svi krediti. Zato što su nas pokušali podijeliti i zavaditi", poručuju iz udruge.

Naime, iz udruge Franak izvjestili su da se fiksiranje tečaja švicarskog franka u prvoj verziji Vladinog prijedloga izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju odnosilo samo na kredite do vrijednosti od milijun kuna. Nedugo nakon objave udruge Franak na njihovoj Facebook stranici u kojoj taj potez kritiziraju, pozivaju na paljenjenje svijeća i izvještavaju o pripremama za prosvjed, Vlada je donijela odluku da se fiksni tečaj primijeni za sve kredite odobrene u 'švicarcima' neovisno o vrijednosti.

Ključne riječi: HNB, kredit, Udruga Franak
<
Vezane vijesti