bicikl_tranzicijarijeka.jpgTko biciklira koronu eskivira naziv je prvog Zoom predavanja Tranzicijske inicijative Rijeka koje će se održati u utorak, 28. travnja, u 19 sati. Po završetku slijedi rasprava.

"Naš član Mladen Mladenović obrazložit će vam zašto već godinama koristi električnu biciklu za odlazak na posao te kojim se prometnicama koristi na putu od Kastva do centra Rijeke i kakva je sigurnost biciklista na tom putu. Iznijet će vam rezultate ankete koju smo proveli prošle jeseni te koje su dileme i prepreke za veće korištenje bicikala.

Ovakvim druženjima pokušali bismo ukazati svim zainteresiranima na elemente biciiklističke infrastrukture koji nisu skupi, a potiču bicikliranje. Korištenjem bicikala unaprieđujemo naše zdravlje, smanjujemo zagađenje zraka i voda, kao što smanjujemo gradske prometne gužve i broj parkiranih automobila. Ukratko, želimo da se poveća sigurnost kvaliteta života građana, ali i turista koji sve više posjećuju naš grad i okolicu s (e)biciklima, sve ovo naravno i u postkorona vremenima koja nas čekaju.

Pozivamo sve bicikliste kao i sve zaljubljenike u zdrav život da nam se pridruže na predavanju i nadamo se živoj diskusiji nakon njega", pozivaju iz Tranzicijske inicijative Rijeka.

Pridružite se preko sljedećeg linka:

https://us02web.zoom.us/j/82709846973