tih_copy22674.jpgNedovoljna suradnja s drugim organizacijama civilnog društva u Hrvatskoj, financijska nestabilnost te nezadovoljavajuća kvaliteta i utjecaj aktivnosti razlozi su zbog koji je oduzeta licenca Transparency International Hrvatska, priopćili su iz središnjeg ureda Transparency Internationala.

"U prosincu 2015. Transparency International Hrvatska obaviješten je o odluci ukidanja licence. Nakon ponovnog procesa odlučivanja o licenci, 10. ožujka donesena je konačna odluka o njenom oduzimanju", stoji u priopćenju berlinskog ureda Transparency Internationala.

Kako navode, Transparency International Hrvatska nije se isprofilirao kao jaka podružnica unatoč dvogodišnjim naporima središnjice te nije preuzeo vodeću ulogu među organizacijama civilnog društva u borbi protiv korupcije.

"Transparency International će i dalje podupirati antikorupcijske napore u Hrvatskoj te vjerujemo da će nekadašnji Transparency International Hrvatska nastaviti slijediti taj put, ali bez korištenja imena i logotipa Transparency Internationala", stoji u zaključku priopćenja.

Podsjetimo, Transparency International Hrvatska 14. ožujka obavijestio je javnost kako im je licenca oduzeta na netransparentan način te da se ta odluka temeljila na "klevetama tajnih informanata iz Hrvatske, neodgovornim postupcima pojedinaca iz središnjice, a bez uvažavanja činjenica i uključivanja podružnice". 

aem_copy80409.jpg
Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).
<
Vezane vijesti