naslovna_stranica_fanzin.jpgFestival Unseen je došao i do svog trećeg izdanja. Od 2. do 6. listopada ove godine na različitim lokacijama u Cavtatu odvijat će se projekcije novog izdanja Unseena i to u nekoliko festivalskih programa. Kao i ranijih godina, središnje mjesto u programu zauzima selekcija filmova mladih autora i autorica.

Unseen sa svojom redovnom publikom, partnerskim festivalima i organizacijama te oslonjeni na sustav javne potpore u kulturi nastoji okupljati mlade filmske autore u Cavtatu i poticati njihov rada, filmskim jezikom kritički i angažirano govoriti o problemima razvoja i utjecaja različitih "razvojnih projekata" na našu svakodnevnicu, te u konačnici festival i kino-prikazivanje proširiti na cijelu godinu, a ne samo par dana odvijanja festivala.

Nastavlju praksu programske suradnje s drugim festivalima u Hrvatskoj i regiji što ove godine dovodi zagrebački Subversive Film Festival i selekciju filmova iz njihovog ovogodišnjeg programa koju je odabrala kustosica Dina Pokrajac, ali i berlinski festival Mov(i)e Activism koji organizira programe u različitim europskim gradovima s naglaskom na rad s lokalnim zajednicama. Ugostit će i selekciju škole beogradskog festivala Vizantrop te kurdskog umjetnika Serveta Cihangiroglu i bosansku umjetnicu s engleskom adresom Arminu Pilav koji će zajedno kroz hibridnu formu performansa, šetnje i izložbe predstaviti svoj rad.

Više informacija pronađite ovdje.