Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Henkel Art.Award. 2012

Henkel CEE jedanaesti put za redom objavljuje prijavu za sudjelovanje u natjecanju Henkel Art.Award. za regiju Srednje i istočne Europe. Rok za slanje radova istječe 25. svibnja.

Umjetnička nagrada u vrijednosti od 35,000 eura sastoji se od 7,000 eura novčane nagrade i dvije izložbe te je namijenjena kreativnim vizualnim umjetnicima iz 23 zemlje u regiji uključujući i Hrvatsku. 

Hrvatski su umjetnici tijekom godina zabilježili značajan uspjeh u okviru natjecanja Henkel Art.Award. uključujući glavnu nagradu koju je 2004. godine osvojila Ines Vlahović te specijalnu nagradu za mlade umjetnike koju je 2006. godine osvojio Igor Eškinja, a 2010. godine mlada umjetnica Nina Kurtela.

Ove će godine Henkel Art.Award. 2012., u suradnji s KulturKontakt Austria i Muzejom moderne umjetnosti u Beču (MUMOK), još jednom odati priznanje istaknutim i inovativnim radovima umjetnika na područjima slikarstva, crtanja, fotografije, videa i instalacija.

Renomirani međunarodni žiri bit će sazvan u ljeto 2012. godine kako bi odabrao pet finalista u borbi za glavnu nagradu te odlučiti o pobjedniku. Pobjednik će bit proglašen na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Beču u listopadu 2012. godine.

"Umjetnost pridonosi uzajamnom razumijevanju, ali iznad svega kulturalnoj razmjeni", izjavio je Günter Thumser, predsjednik Henkel CEE, objašnjavajući razloge Henkelovog dugoročnog angažmana u sponzoriranju umjetnosti.

Kompanija Henkel CEE sa sjedištem u Beču, zadužena je za koordinaciju poslovanja u 32 zemlje širom Srednje i istočne Europe kao i Srednje Azije. Kompanija Henkel CEE je vodeći dobavljač deterdženata, sredstava za čišćenje i kozmetičkih proizvoda. Također je tržišni lider u segmentu kozmetike za kosu i ljepila kao i u segmentu proizvoda namijenjenih obradi površina. U 2011. godini, kompanija Henkel CEE zapošljavala je oko 9.000 ljudi, ostvarujući prihode od 2.809 milijuna eura. Proizvodi kompanije Henkel dostupni su u Austriji više od 120 godina, a proizvode se na poslovnoj lokaciji u Beču od 1927. godine.

Kontakt:
Ana Kljaić Balenović, Direktorica korporativnih komunikacija, Henkel, regija Adria
Tel.:             (+385-1) 6008 103      
e-mail: ana.kljaic@henkel.com

Više

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

23.04.

Afroditi Psarra: Noisy Textiles Workshop/ Radionica

"Radiona.org" poziva sve zainteresirane na radionicu "Noisy Textiles" pod vodstvom grčke medijske umjetnice Afroditi Psarra koja će se održati 10. i 11. svibnja u Kavezu, Klub SC u zagrebačkom Studentskom centru. Rok za prijavu je 7. svibnja.

22.04.

Recikliraj, besplatna iOS aplikacija

Jeste li čuli za besplatnu iOS aplikaciju "Recikliraj"? Radi se o aplikaciji osmišljenoj da pruži potrebnu edukaciju o ispravnom zbrinjavanju otpada, da proširi ekološku osviještenost te potakne na odgovornost prema prirodi i na građanski aktivizam koji je sada i više nego važan.

18.04.

Energetska učinkovitost u kućanstvima/ Radionica

Radionica će se održati u utorak, 22. travnja 2014. godine s početkom u 17 sati u prostorima Sveučilišne knjižnice u Splitu (sjeverni toranj-prezentacijska dvorana), na adresi Ruđera Boškovića 31, Split.

18.04.

Dan planeta Zemlje-365 dana u godini!

Udruga "Zelena Istra" u utorak, 22. travnja, od 9 do 13 sati na tržnici u Puli organizirati mini akciju "Budimo zajedno aktivni u zaštiti okoliša 365 dana u godini!"

17.04.

Sajam "Dani sunca" i razmjena sjemenja u Zadru

Sajam "Dani sunca" i razmjena sjemenja održat će se u petak 18. travnja od 8 do 20 sati i subotu, 19. travnja od 8 do 15 sati na Narodnom trgu.

17.04.

"Dan Čistoće" u Zadru

"Dan Čistoće" održat će se u petak, 18. travnja od 8 do 13 sati na Narodnom trgu u Zadru.

17.04.

Orhideje vugrovečke okolice/ Predavanje

Predavanje je u utorak, 22. travnja u 18 i 30 sati u čitaonici Knjižnice Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6, a ulaz je slobodan.

Superknjižara
Info most
Info most
Dokukino