Antej Jelenić 24.07.2014.

Politika i alkemija

Antej Jelenić Neovisno o bilo kakvom programu ili kriminalnom ili čak ubilačkom poduhvatu, politička partija svemutirajuća je supstanca kojoj možemo pripisivati proizvoljna svojstva, kao što naivan alkemičar pripisuje tvari svojstva koja nemaju veze s njezinom prirodom.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Henkel Art.Award. 2012

Henkel CEE jedanaesti put za redom objavljuje prijavu za sudjelovanje u natjecanju Henkel Art.Award. za regiju Srednje i istočne Europe. Rok za slanje radova istječe 25. svibnja.

Umjetnička nagrada u vrijednosti od 35,000 eura sastoji se od 7,000 eura novčane nagrade i dvije izložbe te je namijenjena kreativnim vizualnim umjetnicima iz 23 zemlje u regiji uključujući i Hrvatsku. 

Hrvatski su umjetnici tijekom godina zabilježili značajan uspjeh u okviru natjecanja Henkel Art.Award. uključujući glavnu nagradu koju je 2004. godine osvojila Ines Vlahović te specijalnu nagradu za mlade umjetnike koju je 2006. godine osvojio Igor Eškinja, a 2010. godine mlada umjetnica Nina Kurtela.

Ove će godine Henkel Art.Award. 2012., u suradnji s KulturKontakt Austria i Muzejom moderne umjetnosti u Beču (MUMOK), još jednom odati priznanje istaknutim i inovativnim radovima umjetnika na područjima slikarstva, crtanja, fotografije, videa i instalacija.

Renomirani međunarodni žiri bit će sazvan u ljeto 2012. godine kako bi odabrao pet finalista u borbi za glavnu nagradu te odlučiti o pobjedniku. Pobjednik će bit proglašen na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Beču u listopadu 2012. godine.

"Umjetnost pridonosi uzajamnom razumijevanju, ali iznad svega kulturalnoj razmjeni", izjavio je Günter Thumser, predsjednik Henkel CEE, objašnjavajući razloge Henkelovog dugoročnog angažmana u sponzoriranju umjetnosti.

Kompanija Henkel CEE sa sjedištem u Beču, zadužena je za koordinaciju poslovanja u 32 zemlje širom Srednje i istočne Europe kao i Srednje Azije. Kompanija Henkel CEE je vodeći dobavljač deterdženata, sredstava za čišćenje i kozmetičkih proizvoda. Također je tržišni lider u segmentu kozmetike za kosu i ljepila kao i u segmentu proizvoda namijenjenih obradi površina. U 2011. godini, kompanija Henkel CEE zapošljavala je oko 9.000 ljudi, ostvarujući prihode od 2.809 milijuna eura. Proizvodi kompanije Henkel dostupni su u Austriji više od 120 godina, a proizvode se na poslovnoj lokaciji u Beču od 1927. godine.

Kontakt:
Ana Kljaić Balenović, Direktorica korporativnih komunikacija, Henkel, regija Adria
Tel.:             (+385-1) 6008 103      
e-mail: ana.kljaic@henkel.com

Više

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

18.07.

Poziv fotografima za sudjelovanje na izložbi "Moja lijepa Trešnjevka"

Galerija "Modulor" objavljuje poziv fotografima za prijavu i sudjelovanje na izložbi radnog naslova "Moja lijepa Trešnjevka" koji je otvoren do 1. listopada 2014.

15.07.

Poziv kustosicama i kustosima za sudjelovanje u projektu "Intercity/Switchcity"

"Kunst Kraft Werk" (Leipzig) i "Pogon" (Zagreb) pozivaju kustosice i kustose da se prijave za sudjelovanje u projektu "Intercity/Switchcity". Prva faza projekta sastoji se od kustoske rezidencije u Zagrebu i Leipzigu u trajanju od jednog mjeseca. Rok za prijave je 1. rujan 2014.

15.07.

Radionica pisanja prijedloga projekata

Udruga "Zamisli" kroz Regionalni info-centar za mlade Zagreb uz financijsku podršku Grada Zagreba priprema ciklus radionica pisanja prijedloga projekata koji će se održati od 21. do 31. srpnja u Zagrebu.

14.07.

Zašto jabuka pada sa stabla?/ Kreativna radionica za djecu

Edukacija će se održati u subotu, 19. srpnja, od 15 do 17 sati, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosi, a prijave su otvorene do petka, 18. srpnja 2014.

14.07.

Filmski konkurs za Green fest 2014.

Autori i autorice kratkih i amaterskih filmova na temu životne sredine, sve do 26. rujna 2014. mogu prijaviti svoje radove za prikazivanje na petom Međunarodnom festivalu zelene kulture.

14.07.

Prijave na Antisalon 2014.

Antisalon je manifestacija nastala 2012. kao opozicija Salonu mladih, kao daleko otvoreniji, demokratičniji i transparentiji mlađi brat ovog poznatog programa HDLU-a. Rok za prijavu je 18. srpnja 2014.

13.07.

Hackathon Suptilne tehnologije: bio-elektroničke dimenzije, br. 2

Hackathon Suptilne tehnologije: bio-elektroničke dimenzije, br. 2 održat će se od 19. do 24. kolovoza, 2014. u Deringaju - općina Gračac.

Info most
Dokukino
Info most
Superknjižara