Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Henkel Art.Award. 2012

Henkel CEE jedanaesti put za redom objavljuje prijavu za sudjelovanje u natjecanju Henkel Art.Award. za regiju Srednje i istočne Europe. Rok za slanje radova istječe 25. svibnja.

Umjetnička nagrada u vrijednosti od 35,000 eura sastoji se od 7,000 eura novčane nagrade i dvije izložbe te je namijenjena kreativnim vizualnim umjetnicima iz 23 zemlje u regiji uključujući i Hrvatsku. 

Hrvatski su umjetnici tijekom godina zabilježili značajan uspjeh u okviru natjecanja Henkel Art.Award. uključujući glavnu nagradu koju je 2004. godine osvojila Ines Vlahović te specijalnu nagradu za mlade umjetnike koju je 2006. godine osvojio Igor Eškinja, a 2010. godine mlada umjetnica Nina Kurtela.

Ove će godine Henkel Art.Award. 2012., u suradnji s KulturKontakt Austria i Muzejom moderne umjetnosti u Beču (MUMOK), još jednom odati priznanje istaknutim i inovativnim radovima umjetnika na područjima slikarstva, crtanja, fotografije, videa i instalacija.

Renomirani međunarodni žiri bit će sazvan u ljeto 2012. godine kako bi odabrao pet finalista u borbi za glavnu nagradu te odlučiti o pobjedniku. Pobjednik će bit proglašen na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Beču u listopadu 2012. godine.

"Umjetnost pridonosi uzajamnom razumijevanju, ali iznad svega kulturalnoj razmjeni", izjavio je Günter Thumser, predsjednik Henkel CEE, objašnjavajući razloge Henkelovog dugoročnog angažmana u sponzoriranju umjetnosti.

Kompanija Henkel CEE sa sjedištem u Beču, zadužena je za koordinaciju poslovanja u 32 zemlje širom Srednje i istočne Europe kao i Srednje Azije. Kompanija Henkel CEE je vodeći dobavljač deterdženata, sredstava za čišćenje i kozmetičkih proizvoda. Također je tržišni lider u segmentu kozmetike za kosu i ljepila kao i u segmentu proizvoda namijenjenih obradi površina. U 2011. godini, kompanija Henkel CEE zapošljavala je oko 9.000 ljudi, ostvarujući prihode od 2.809 milijuna eura. Proizvodi kompanije Henkel dostupni su u Austriji više od 120 godina, a proizvode se na poslovnoj lokaciji u Beču od 1927. godine.

Kontakt:
Ana Kljaić Balenović, Direktorica korporativnih komunikacija, Henkel, regija Adria
Tel.:             (+385-1) 6008 103      
e-mail: ana.kljaic@henkel.com

Više

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

11.04.

Poziv na sudjelovanje u projektu "moJA inicijaTIva"

Kroz ovaj projekt, možeš steći znanje i početni novac za projekt socijalnog poduzetništva koji pridonosi poboljšanju stanja ljudskih prava na području Petrinje i Vukovara. Rok za prijavu je 22. travnja 2014.

10.04.

Oči širom otvorene/ Edukacija i sudjelovanje u projektu

Ukoliko ste mladi/e, nabrijani/e, kreativni/e i zanima vas rad na cjelokupnoj izradi kratkog filma, zanima vas i željeli/e biste više naučiti o nasilju u tinejdžerskim vezama i aktivno se uključiti u projekt, javite se CGI Poreč najkasnije do 22. travnja 2014.

10.04.

Radionica medijske pismenosti

Centar za poremećaje hranjenja BEA poziva studentice i studente na sudjelovanje u radionicama o medijskoj pismenosti, u sklopu programa prevencije poremećaja hranjenja "Tko je to u ogledalu?". Rok za prijavu je 30.travnja 2014.

10.04.

Mediji protiv demokracije? - Komercijalizacija interneta i kriza medija

Konferencija će biti održana od 24. do 26. travnja u prostoru "Goethe Instituta", Vukovarska 64 u Zagrebu

09.04.

Kastav Film Festival/ Crowdfunding kampanja & natječaj za filmove

"Kastav Film Festival" otvorio je natječaj za prijavu filmova, koji se primaju zaključno s 15. svibnjem. Festival se održava od 13. do 15. lipnja u Kastvu.

09.04.

Otvorene prijave za Art koloniju 2014.

Pozivaju se umjetnici do 30 godina starosti da se do 15. svibnja prijave na natječaj za izlaganje na Art kolonijama, i to iz područja vizualnih te primijenjene umjetnosti.

08.04.

KvARTura 2014. – KvARTovski demo bendovi

Svi zagrebački kvartovski bendovi koji sviraju rock, blues, pop, indie, reggae, metal, electro, hip-hop ili se drže sličnih glazbenih pravaca i još nemaju službeno objavljeni CD ili DVD pozvani su da se do 1. svibnja prijave na natječaj "KvARTura 2014. - KvARTovski demo bendovi".

Dokukino
Superknjižara
Info most
Info most