Marinko Čulić 28.08.2014.

Avangarda zapadne periferije

Marinko Čulić Velika fertutma digla se uoči današnje konferencije zapadnobalkanskih zemalja u Berlinu zbog najave da će se ondje odlučiti o novom pravcu Jadransko-jonske autoceste. Ona ne bi išla preko Dubrovnika nego kroz Bosnu i Hercegovinu.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Henkel Art.Award. 2012

Henkel CEE jedanaesti put za redom objavljuje prijavu za sudjelovanje u natjecanju Henkel Art.Award. za regiju Srednje i istočne Europe. Rok za slanje radova istječe 25. svibnja.

Umjetnička nagrada u vrijednosti od 35,000 eura sastoji se od 7,000 eura novčane nagrade i dvije izložbe te je namijenjena kreativnim vizualnim umjetnicima iz 23 zemlje u regiji uključujući i Hrvatsku. 

Hrvatski su umjetnici tijekom godina zabilježili značajan uspjeh u okviru natjecanja Henkel Art.Award. uključujući glavnu nagradu koju je 2004. godine osvojila Ines Vlahović te specijalnu nagradu za mlade umjetnike koju je 2006. godine osvojio Igor Eškinja, a 2010. godine mlada umjetnica Nina Kurtela.

Ove će godine Henkel Art.Award. 2012., u suradnji s KulturKontakt Austria i Muzejom moderne umjetnosti u Beču (MUMOK), još jednom odati priznanje istaknutim i inovativnim radovima umjetnika na područjima slikarstva, crtanja, fotografije, videa i instalacija.

Renomirani međunarodni žiri bit će sazvan u ljeto 2012. godine kako bi odabrao pet finalista u borbi za glavnu nagradu te odlučiti o pobjedniku. Pobjednik će bit proglašen na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Beču u listopadu 2012. godine.

"Umjetnost pridonosi uzajamnom razumijevanju, ali iznad svega kulturalnoj razmjeni", izjavio je Günter Thumser, predsjednik Henkel CEE, objašnjavajući razloge Henkelovog dugoročnog angažmana u sponzoriranju umjetnosti.

Kompanija Henkel CEE sa sjedištem u Beču, zadužena je za koordinaciju poslovanja u 32 zemlje širom Srednje i istočne Europe kao i Srednje Azije. Kompanija Henkel CEE je vodeći dobavljač deterdženata, sredstava za čišćenje i kozmetičkih proizvoda. Također je tržišni lider u segmentu kozmetike za kosu i ljepila kao i u segmentu proizvoda namijenjenih obradi površina. U 2011. godini, kompanija Henkel CEE zapošljavala je oko 9.000 ljudi, ostvarujući prihode od 2.809 milijuna eura. Proizvodi kompanije Henkel dostupni su u Austriji više od 120 godina, a proizvode se na poslovnoj lokaciji u Beču od 1927. godine.

Kontakt:
Ana Kljaić Balenović, Direktorica korporativnih komunikacija, Henkel, regija Adria
Tel.:             (+385-1) 6008 103      
e-mail: ana.kljaic@henkel.com

Više

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

29.08.

Outward Bound Hrvatska ovog rujna u Lici

Projekt se održava od 3. do 13. rujna u selu Rizvanuša u srcu Like, a okupit će polaznike iz pet europskih zemalja.

28.08.

Udruga "Help" poziva volontere u Gruziju

Splitska udruga "Help", Mihovilova širina 1, poziva zainteresirane da se prijave za dvomjesečno volontiranje u Gruziji, u sklopu projekta "Human Rights EVS Caravan II".

27.08.

Prijavi se na SKAC igre u Splitu

SKAC igre ove se godine održavaju po drugi put, a odvijat će se u Splitu, Matoševa ulica, od 5. do 12. rujna.

26.08.

Erasmus za studente na razmjeni

Sastanak sa zainteresiranim studentima održat će se 5. rujna u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu, u Zvonimirovoj 8, s početkom u 18 sati.

22.08.

Radionica kućnog kompostiranja

U sklopu 7. ZeGeVege Festivala održivog življenja udruga "Parkticipacija" poziva na radionicu kućnog kompostiranja u petak, 5. rujna, u 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

22.08.

PPI za novinare

Radionica će se održati u srijedu, 27. kolovoza 2014., od 11 do 14 sati u Hrvatskom novinarskom društvu, Zagreb, Perkovčeva 2

19.08.

Guerilla marketing radionica u Karlovcu

KA-MATRIX - udruga za društveni razvoj u sklopu programa Nova kultura - Hibridni grad 014. organizira radionicu Gerila marketing koja će se održati 29. i 30. kolovoza u Hrvatskom domu (Mala scena).

Superknjižara
Dokukino
Info most
Info most