Marinko Čulić 28.08.2014.

Avangarda zapadne periferije

Marinko Čulić Velika fertutma digla se uoči današnje konferencije zapadnobalkanskih zemalja u Berlinu zbog najave da će se ondje odlučiti o novom pravcu Jadransko-jonske autoceste. Ona ne bi išla preko Dubrovnika nego kroz Bosnu i Hercegovinu.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

Natječaj za izradu suvenira grada Krka

27.03.2012. Ideja Komentiraj Print
Turistička zajednica grada Krka raspisuje natječaj za prijavu rješenja suvenira. Prijave traju do 1. svibnja
Turistička zajednica grada Krka raspisuje natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će biti označen posebnom markicom, te prezentiran u novom prostoru Turističko-informativnog centra smještenom u gradu Krku. Autori/proizvođač odabranih suvenira biti će nagrađeni posebnim priznanjem, a prijave traju do 1. svibnja.

Natječaj je javan, a pravo sudjelovanja na njemu imaju sve pravne i fizičke osobe registrirane, odnosno s prebivalištem na području Republike Hrvatske.

Suvenir bi trebao predstavljati odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa grada i/ili otoka Krka, odnosno prezentirati njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu.

Prijavljeni suveniri mogu biti umjetnine i umjetnički predmeti, umjetničko-obrtnički i gastro proizvodi, odjevni i uporabni predmeti te grafički materijali i multimedija (foto-audio-video dokumentacija). Ukoliko se radi o umjetninama, umjetničkim predmetima i umjetničko-obrtničkim proizvodima prednost će imati ona rješenja načinjena od ekološki prihvatljivih i za ovo podneblje karakterističnih materijala: kamena, drva, keramike, gipsa, metala, tekstila, stakla, voska, slame, papira itd. Prijavljeni suveniri mogu biti predmeti umjetničke i/ili uporabne vrijednosti.

Svaki autor/proizvođač može prijaviti najviše tri rješenja suvenira. Suvenire je potrebno dostaviti u naravi, ukoliko je potrebno u primjerenom pakiranju, te obvezno uz priloženu ispunjenu Prijavnicu. Pravovremeno prispjela rješenja ocjenjivati će peteročlano Stručno povjerenstvo imenovano od strane Turističke zajednice Grada Krka.

Neki od kriterija za vrednovanje suvenira su sljedeći: autentičnost, kvaliteta, prezentacija, estetika, skladnost, ekologija, cjelovitost u postignutoj prepoznatljivosti grada i/ili otoka Krka.

Obzirom na kvalitetu prijavljenih rješenja, Stručno povjerenstvo donijeti će odluku o odabiru suvenira koji će uz izlaganje u prostoru Turističko-informativnog centra steći pravo nošenja markice s pripadajućim logom i oznakom.

Prijavljeni suveniri koji ne budu izabrani vratiti će se autorima/proizvođačima. Turistička zajednica grada Krka zadržava pravo da odabrane suvenire koristiti u vlastitim promidžbenim aktivnostima. Turistička zajednica grada Krka zadržava pravo poništenja natječaja bez posebnog obrazloženja i snošenja troškova ili drugih novčanih i ostalih eventualno nastalih posljedica.

Obavijest o rezultatima natječaja biti će dostavljena svim sudionicima natječaja u pisanom obliku, te objavljena sa službenim Internet stranicama Turističke zajednice grada Krka i Grada Krka. Sudjelovanjem na natječaju svi sudionici neopozivo prihvaćaju njegove uvjete.

Prijedloge rješenja suvenira s ispunjenom prijavnicom potrebno je (osobno ili poštom) dostaviti na sljedeću adresu:
Turistička zajednica grada Krka
Vela Placa 1/1
51500 Krk
s naznakom: Za natječaj za prijavu rješenja suvenira

Dodatne obavijesti mogu se dobiti na broj telefona: 385 (0)51 221 414.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

29.08.

Outward Bound Hrvatska ovog rujna u Lici

Projekt se održava od 3. do 13. rujna u selu Rizvanuša u srcu Like, a okupit će polaznike iz pet europskih zemalja.

28.08.

Udruga "Help" poziva volontere u Gruziju

Splitska udruga "Help", Mihovilova širina 1, poziva zainteresirane da se prijave za dvomjesečno volontiranje u Gruziji, u sklopu projekta "Human Rights EVS Caravan II".

27.08.

Prijavi se na SKAC igre u Splitu

SKAC igre ove se godine održavaju po drugi put, a odvijat će se u Splitu, Matoševa ulica, od 5. do 12. rujna.

26.08.

Erasmus za studente na razmjeni

Sastanak sa zainteresiranim studentima održat će se 5. rujna u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu, u Zvonimirovoj 8, s početkom u 18 sati.

22.08.

Radionica kućnog kompostiranja

U sklopu 7. ZeGeVege Festivala održivog življenja udruga "Parkticipacija" poziva na radionicu kućnog kompostiranja u petak, 5. rujna, u 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

22.08.

PPI za novinare

Radionica će se održati u srijedu, 27. kolovoza 2014., od 11 do 14 sati u Hrvatskom novinarskom društvu, Zagreb, Perkovčeva 2

19.08.

Guerilla marketing radionica u Karlovcu

KA-MATRIX - udruga za društveni razvoj u sklopu programa Nova kultura - Hibridni grad 014. organizira radionicu Gerila marketing koja će se održati 29. i 30. kolovoza u Hrvatskom domu (Mala scena).

Info most
Dokukino
Info most
Superknjižara