Marinko Čulić 31.07.2014.

Kako razoružati "Oluju"

Marinko Čulić Ovo mučenje s obljetnicom "Oluje" koje se ponavlja iz godine u godinu trebalo bi prekinuti jednostavno tako da se proslava u Kninu - ukine. Ponajviše radi elementarnog duhovnog zdravlja Hrvatske i Srbije, proslave njezine obljetnice trebalo bi preseliti u Vukovar.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Natječaj za izradu suvenira grada Krka

27.03.2012. Ideja Komentiraj Print
Turistička zajednica grada Krka raspisuje natječaj za prijavu rješenja suvenira. Prijave traju do 1. svibnja
Turistička zajednica grada Krka raspisuje natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će biti označen posebnom markicom, te prezentiran u novom prostoru Turističko-informativnog centra smještenom u gradu Krku. Autori/proizvođač odabranih suvenira biti će nagrađeni posebnim priznanjem, a prijave traju do 1. svibnja.

Natječaj je javan, a pravo sudjelovanja na njemu imaju sve pravne i fizičke osobe registrirane, odnosno s prebivalištem na području Republike Hrvatske.

Suvenir bi trebao predstavljati odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa grada i/ili otoka Krka, odnosno prezentirati njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu.

Prijavljeni suveniri mogu biti umjetnine i umjetnički predmeti, umjetničko-obrtnički i gastro proizvodi, odjevni i uporabni predmeti te grafički materijali i multimedija (foto-audio-video dokumentacija). Ukoliko se radi o umjetninama, umjetničkim predmetima i umjetničko-obrtničkim proizvodima prednost će imati ona rješenja načinjena od ekološki prihvatljivih i za ovo podneblje karakterističnih materijala: kamena, drva, keramike, gipsa, metala, tekstila, stakla, voska, slame, papira itd. Prijavljeni suveniri mogu biti predmeti umjetničke i/ili uporabne vrijednosti.

Svaki autor/proizvođač može prijaviti najviše tri rješenja suvenira. Suvenire je potrebno dostaviti u naravi, ukoliko je potrebno u primjerenom pakiranju, te obvezno uz priloženu ispunjenu Prijavnicu. Pravovremeno prispjela rješenja ocjenjivati će peteročlano Stručno povjerenstvo imenovano od strane Turističke zajednice Grada Krka.

Neki od kriterija za vrednovanje suvenira su sljedeći: autentičnost, kvaliteta, prezentacija, estetika, skladnost, ekologija, cjelovitost u postignutoj prepoznatljivosti grada i/ili otoka Krka.

Obzirom na kvalitetu prijavljenih rješenja, Stručno povjerenstvo donijeti će odluku o odabiru suvenira koji će uz izlaganje u prostoru Turističko-informativnog centra steći pravo nošenja markice s pripadajućim logom i oznakom.

Prijavljeni suveniri koji ne budu izabrani vratiti će se autorima/proizvođačima. Turistička zajednica grada Krka zadržava pravo da odabrane suvenire koristiti u vlastitim promidžbenim aktivnostima. Turistička zajednica grada Krka zadržava pravo poništenja natječaja bez posebnog obrazloženja i snošenja troškova ili drugih novčanih i ostalih eventualno nastalih posljedica.

Obavijest o rezultatima natječaja biti će dostavljena svim sudionicima natječaja u pisanom obliku, te objavljena sa službenim Internet stranicama Turističke zajednice grada Krka i Grada Krka. Sudjelovanjem na natječaju svi sudionici neopozivo prihvaćaju njegove uvjete.

Prijedloge rješenja suvenira s ispunjenom prijavnicom potrebno je (osobno ili poštom) dostaviti na sljedeću adresu:
Turistička zajednica grada Krka
Vela Placa 1/1
51500 Krk
s naznakom: Za natječaj za prijavu rješenja suvenira

Dodatne obavijesti mogu se dobiti na broj telefona: 385 (0)51 221 414.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

18.07.

Poziv fotografima za sudjelovanje na izložbi "Moja lijepa Trešnjevka"

Galerija "Modulor" objavljuje poziv fotografima za prijavu i sudjelovanje na izložbi radnog naslova "Moja lijepa Trešnjevka" koji je otvoren do 1. listopada 2014.

15.07.

Poziv kustosicama i kustosima za sudjelovanje u projektu "Intercity/Switchcity"

"Kunst Kraft Werk" (Leipzig) i "Pogon" (Zagreb) pozivaju kustosice i kustose da se prijave za sudjelovanje u projektu "Intercity/Switchcity". Prva faza projekta sastoji se od kustoske rezidencije u Zagrebu i Leipzigu u trajanju od jednog mjeseca. Rok za prijave je 1. rujan 2014.

15.07.

Radionica pisanja prijedloga projekata

Udruga "Zamisli" kroz Regionalni info-centar za mlade Zagreb uz financijsku podršku Grada Zagreba priprema ciklus radionica pisanja prijedloga projekata koji će se održati od 21. do 31. srpnja u Zagrebu.

14.07.

Zašto jabuka pada sa stabla?/ Kreativna radionica za djecu

Edukacija će se održati u subotu, 19. srpnja, od 15 do 17 sati, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosi, a prijave su otvorene do petka, 18. srpnja 2014.

14.07.

Filmski konkurs za Green fest 2014.

Autori i autorice kratkih i amaterskih filmova na temu životne sredine, sve do 26. rujna 2014. mogu prijaviti svoje radove za prikazivanje na petom Međunarodnom festivalu zelene kulture.

14.07.

Prijave na Antisalon 2014.

Antisalon je manifestacija nastala 2012. kao opozicija Salonu mladih, kao daleko otvoreniji, demokratičniji i transparentiji mlađi brat ovog poznatog programa HDLU-a. Rok za prijavu je 18. srpnja 2014.

14.07.

Dani sunca 2014./ Sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira u Zadru

Udruga "Eko-Zadar" od 18. do 31. srpnja na zadarskoj rivi, odnosno, na predjelu od gata prema Morskim orguljama, organizira tradicionalni Sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira "Dani sunca".

Superknjižara
Dokukino
Info most
Info most