Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Natječaj za izradu suvenira grada Krka

27.03.2012. Ideja Komentiraj Print
Turistička zajednica grada Krka raspisuje natječaj za prijavu rješenja suvenira. Prijave traju do 1. svibnja
Turistička zajednica grada Krka raspisuje natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će biti označen posebnom markicom, te prezentiran u novom prostoru Turističko-informativnog centra smještenom u gradu Krku. Autori/proizvođač odabranih suvenira biti će nagrađeni posebnim priznanjem, a prijave traju do 1. svibnja.

Natječaj je javan, a pravo sudjelovanja na njemu imaju sve pravne i fizičke osobe registrirane, odnosno s prebivalištem na području Republike Hrvatske.

Suvenir bi trebao predstavljati odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa grada i/ili otoka Krka, odnosno prezentirati njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu.

Prijavljeni suveniri mogu biti umjetnine i umjetnički predmeti, umjetničko-obrtnički i gastro proizvodi, odjevni i uporabni predmeti te grafički materijali i multimedija (foto-audio-video dokumentacija). Ukoliko se radi o umjetninama, umjetničkim predmetima i umjetničko-obrtničkim proizvodima prednost će imati ona rješenja načinjena od ekološki prihvatljivih i za ovo podneblje karakterističnih materijala: kamena, drva, keramike, gipsa, metala, tekstila, stakla, voska, slame, papira itd. Prijavljeni suveniri mogu biti predmeti umjetničke i/ili uporabne vrijednosti.

Svaki autor/proizvođač može prijaviti najviše tri rješenja suvenira. Suvenire je potrebno dostaviti u naravi, ukoliko je potrebno u primjerenom pakiranju, te obvezno uz priloženu ispunjenu Prijavnicu. Pravovremeno prispjela rješenja ocjenjivati će peteročlano Stručno povjerenstvo imenovano od strane Turističke zajednice Grada Krka.

Neki od kriterija za vrednovanje suvenira su sljedeći: autentičnost, kvaliteta, prezentacija, estetika, skladnost, ekologija, cjelovitost u postignutoj prepoznatljivosti grada i/ili otoka Krka.

Obzirom na kvalitetu prijavljenih rješenja, Stručno povjerenstvo donijeti će odluku o odabiru suvenira koji će uz izlaganje u prostoru Turističko-informativnog centra steći pravo nošenja markice s pripadajućim logom i oznakom.

Prijavljeni suveniri koji ne budu izabrani vratiti će se autorima/proizvođačima. Turistička zajednica grada Krka zadržava pravo da odabrane suvenire koristiti u vlastitim promidžbenim aktivnostima. Turistička zajednica grada Krka zadržava pravo poništenja natječaja bez posebnog obrazloženja i snošenja troškova ili drugih novčanih i ostalih eventualno nastalih posljedica.

Obavijest o rezultatima natječaja biti će dostavljena svim sudionicima natječaja u pisanom obliku, te objavljena sa službenim Internet stranicama Turističke zajednice grada Krka i Grada Krka. Sudjelovanjem na natječaju svi sudionici neopozivo prihvaćaju njegove uvjete.

Prijedloge rješenja suvenira s ispunjenom prijavnicom potrebno je (osobno ili poštom) dostaviti na sljedeću adresu:
Turistička zajednica grada Krka
Vela Placa 1/1
51500 Krk
s naznakom: Za natječaj za prijavu rješenja suvenira

Dodatne obavijesti mogu se dobiti na broj telefona: 385 (0)51 221 414.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

11.04.

Poziv na sudjelovanje u projektu "moJA inicijaTIva"

Kroz ovaj projekt, možeš steći znanje i početni novac za projekt socijalnog poduzetništva koji pridonosi poboljšanju stanja ljudskih prava na području Petrinje i Vukovara. Rok za prijavu je 22. travnja 2014.

10.04.

Oči širom otvorene/ Edukacija i sudjelovanje u projektu

Ukoliko ste mladi/e, nabrijani/e, kreativni/e i zanima vas rad na cjelokupnoj izradi kratkog filma, zanima vas i željeli/e biste više naučiti o nasilju u tinejdžerskim vezama i aktivno se uključiti u projekt, javite se CGI Poreč najkasnije do 22. travnja 2014.

10.04.

Radionica medijske pismenosti

Centar za poremećaje hranjenja BEA poziva studentice i studente na sudjelovanje u radionicama o medijskoj pismenosti, u sklopu programa prevencije poremećaja hranjenja "Tko je to u ogledalu?". Rok za prijavu je 30.travnja 2014.

10.04.

Mediji protiv demokracije? - Komercijalizacija interneta i kriza medija

Konferencija će biti održana od 24. do 26. travnja u prostoru "Goethe Instituta", Vukovarska 64 u Zagrebu

09.04.

Kastav Film Festival/ Crowdfunding kampanja & natječaj za filmove

"Kastav Film Festival" otvorio je natječaj za prijavu filmova, koji se primaju zaključno s 15. svibnjem. Festival se održava od 13. do 15. lipnja u Kastvu.

09.04.

Otvorene prijave za Art koloniju 2014.

Pozivaju se umjetnici do 30 godina starosti da se do 15. svibnja prijave na natječaj za izlaganje na Art kolonijama, i to iz područja vizualnih te primijenjene umjetnosti.

08.04.

KvARTura 2014. – KvARTovski demo bendovi

Svi zagrebački kvartovski bendovi koji sviraju rock, blues, pop, indie, reggae, metal, electro, hip-hop ili se drže sličnih glazbenih pravaca i još nemaju službeno objavljeni CD ili DVD pozvani su da se do 1. svibnja prijave na natječaj "KvARTura 2014. - KvARTovski demo bendovi".

Dokukino
Info most
Info most
Superknjižara