Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Tehnike uzgoja presadnica i bilja u kućnoj radinosti

05.03.2013. Ideja Komentiraj Print
Fotografija članka
U nedjelju, 16. ožujka, u urbanom vrtu Studentskog centra u Zagrebu s početkom u 11 sati održat će se prva u nizu radionica posvećenih upoznavanju različitog vrsta sjemenja i tehnikama uzgoja presadnica i bilja u kućnoj radinosti.

Zainteresirani ste za uzgoj hrane, a nemate znanje provesti ideju u praksu. Pridružite nam se u Vrtuljku, urbanom vrtu SC-a gdje ćemo zajedničkim snagama pretvoriti 100 kvadrata u povrtnu oazu i ponovno uspostaviti niti između grada i prirode. Prvu lekciju u shvaćanju prirodnog ritma tla i biljaka započet ćemo nizom radionica posvećenim upoznavanju različitog vrsta sjemenja i tehnikama uzgoja presadnica i bilja u kućnoj radinosti. Vrtlarsku sezonu krstit ćemo sijanjem boba, peršina, salate i drugih začinskih biljaka zato razgibajte zelene palčeve i svratite u Vrtuljak.

Mjesto održavanja: foaje Teatra &TD
Vrijeme održavanja: 16. ožujak, početak 11h
Prijave na mail: vrtuljaksc@gmail.com

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

23.04.

Afroditi Psarra: Noisy Textiles Workshop/ Radionica

"Radiona.org" poziva sve zainteresirane na radionicu "Noisy Textiles" pod vodstvom grčke medijske umjetnice Afroditi Psarra koja će se održati 10. i 11. svibnja u Kavezu, Klub SC u zagrebačkom Studentskom centru. Rok za prijavu je 7. svibnja.

22.04.

Recikliraj, besplatna iOS aplikacija

Jeste li čuli za besplatnu iOS aplikaciju "Recikliraj"? Radi se o aplikaciji osmišljenoj da pruži potrebnu edukaciju o ispravnom zbrinjavanju otpada, da proširi ekološku osviještenost te potakne na odgovornost prema prirodi i na građanski aktivizam koji je sada i više nego važan.

18.04.

Energetska učinkovitost u kućanstvima/ Radionica

Radionica će se održati u utorak, 22. travnja 2014. godine s početkom u 17 sati u prostorima Sveučilišne knjižnice u Splitu (sjeverni toranj-prezentacijska dvorana), na adresi Ruđera Boškovića 31, Split.

18.04.

Dan planeta Zemlje-365 dana u godini!

Udruga "Zelena Istra" u utorak, 22. travnja, od 9 do 13 sati na tržnici u Puli organizirati mini akciju "Budimo zajedno aktivni u zaštiti okoliša 365 dana u godini!"

17.04.

Sajam "Dani sunca" i razmjena sjemenja u Zadru

Sajam "Dani sunca" i razmjena sjemenja održat će se u petak 18. travnja od 8 do 20 sati i subotu, 19. travnja od 8 do 15 sati na Narodnom trgu.

17.04.

"Dan Čistoće" u Zadru

"Dan Čistoće" održat će se u petak, 18. travnja od 8 do 13 sati na Narodnom trgu u Zadru.

17.04.

Orhideje vugrovečke okolice/ Predavanje

Predavanje je u utorak, 22. travnja u 18 i 30 sati u čitaonici Knjižnice Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6, a ulaz je slobodan.

Superknjižara
Dokukino
Info most
Info most