Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

Delegacija EU-a traži partnere za informiranje građana o EU

Delegacija Europske unije u Hrvatskoj objavila je poziv za ponude, otvoren za neprofitne organizacije registrirane u Hrvatskoj, kojima je cilj informirati hrvatske građane općenito o Europskoj uniji kao i prednostima koje donosi članstvo u EU-u. Rok prijave: 8. svibnja.

Projekti bi trebali biti financirani iz programa Informacije i komunikacije za 2011. u sklopu programa IPA (IPA INFO), što znači da će njima izravno upravljati Delegacija EU-a.

Od 2008. do 2012. dodijeljeno je ukupno 1,62 milijuna eura u sklopu tog specifičnog programa IPA, s ciljem stvaranja partnerstva s civilnim društvom kako bi se hrvatske građane informiralo o pitanjima vezanim uz EU. Cilj ovog specifičnog poziva, četvrtog po redu, jest dodijeliti ukupno maksimalno 500.000 eura.

Akcije poziva moraju biti fokusirane na jedan od sljedeća tri posebna prioriteta: akcije usmjerene na informiranje široke javnosti o Europskoj uniji, njezinim politikama te prednostima članstva u EU-u; inicijative koje za cilj imaju približiti EU mlađoj populaciji u Hrvatskoj; prijedlozi usmjereni na informiranje i educiranje raznih specifičnih segmenata društva o mogućnostima koje pružaju fondovi EU-a.

Europska unija financirat će od minimalnih 50 posto do maksimalnih 90 posto ukupno procijenjenih prihvatljivih troškova akcije. Svaki zatraženi iznos bespovratnih sredstava mora biti između minimalnog iznosa od 50.000 eura i maksimalnog iznosa od 83.000 eura.

Zainteresirani ponuditelji trebaju svoje prijedloge poslati na za to određenom obrascu do 8. svibnja 2012. Prijedlozi će se razmotriti te će izabrani kandidati biti zamoljeni da podnesu svoje potpune prijave (zasad je rok za podnošenje 10. rujna 2012.) kako bi se projekti indikativno počeli provoditi krajem 2012.
 
Smjernice za podnositelje ponuda dostupne su na uvid na adresi Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, te na web stranici Delegacije EU-a: www.delhrv.ec.europa.eu,i na: https://webgate.ec.europa.eu

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

14.04.

Nagrada za izvrsnost u inicijativama civilnog društva/ Natječaj

Rok za dostavu prijava je nedjelja, 15. lipnja 2014. godine.

09.04.

Intercultural Achievement Award

Austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova pokrenulo je nagradu za neprofitne organizacije "Intercultural Achievement Award" za projekte interkulturalnog dijaloga. Rok za prijavu je 31. svibnja.

07.04.

Promicanje ljudskih prava

Vladin Ured za ljudska i prava nacionalnih manjina raspisao je Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama. Rok za prijavu je 29. travnja.

01.04.

Javni pozivi i natječaji Fonda za projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je natječaje i pozive za dodjelu sredstava za sektor energetike i zaštite okoliša.

01.04.

Javni poziv za predlaganje programa književne, nakladničke i knjižarske djelatnosti za 2014. godinu

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je javni poziv za predlaganje programa književne, nakladničke i knjižarske djelatnosti za 2014. godinu u okviru programa javnih potreba u kulturi. Rok za prijavu je 2. svibnja 2014.

28.03.

Natječaj PBZ-a za dodjelu donacija

Rok za dostavu prijava projekata je 7. travnja 2014. godine.

27.03.

Natječaj za izradu videa na temu "radikalna demokracija"

Rok za prijavu na natječaj je 13. travnja 2014.

Dokukino
Info most
Superknjižara
Info most