Vladimir Cvijanović 21.08.2014.

Kuda idu strateške investicije (ili: država protiv države)

Vladimir Cvijanović U prethodne dvije godine prešli smo put od pompoznih najava o tustim milijardama koje samo što se nisu slile u Hrvatsku, do najava koje slušamo ovih dana da se neke stvari u Zakonu o strateškim investicijama moraju mijenjati jer iz te lovaške pipe ništa ne curi.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Delegacija EU-a traži partnere za informiranje građana o EU

Delegacija Europske unije u Hrvatskoj objavila je poziv za ponude, otvoren za neprofitne organizacije registrirane u Hrvatskoj, kojima je cilj informirati hrvatske građane općenito o Europskoj uniji kao i prednostima koje donosi članstvo u EU-u. Rok prijave: 8. svibnja.

Projekti bi trebali biti financirani iz programa Informacije i komunikacije za 2011. u sklopu programa IPA (IPA INFO), što znači da će njima izravno upravljati Delegacija EU-a.

Od 2008. do 2012. dodijeljeno je ukupno 1,62 milijuna eura u sklopu tog specifičnog programa IPA, s ciljem stvaranja partnerstva s civilnim društvom kako bi se hrvatske građane informiralo o pitanjima vezanim uz EU. Cilj ovog specifičnog poziva, četvrtog po redu, jest dodijeliti ukupno maksimalno 500.000 eura.

Akcije poziva moraju biti fokusirane na jedan od sljedeća tri posebna prioriteta: akcije usmjerene na informiranje široke javnosti o Europskoj uniji, njezinim politikama te prednostima članstva u EU-u; inicijative koje za cilj imaju približiti EU mlađoj populaciji u Hrvatskoj; prijedlozi usmjereni na informiranje i educiranje raznih specifičnih segmenata društva o mogućnostima koje pružaju fondovi EU-a.

Europska unija financirat će od minimalnih 50 posto do maksimalnih 90 posto ukupno procijenjenih prihvatljivih troškova akcije. Svaki zatraženi iznos bespovratnih sredstava mora biti između minimalnog iznosa od 50.000 eura i maksimalnog iznosa od 83.000 eura.

Zainteresirani ponuditelji trebaju svoje prijedloge poslati na za to određenom obrascu do 8. svibnja 2012. Prijedlozi će se razmotriti te će izabrani kandidati biti zamoljeni da podnesu svoje potpune prijave (zasad je rok za podnošenje 10. rujna 2012.) kako bi se projekti indikativno počeli provoditi krajem 2012.
 
Smjernice za podnositelje ponuda dostupne su na uvid na adresi Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, te na web stranici Delegacije EU-a: www.delhrv.ec.europa.eu,i na: https://webgate.ec.europa.eu

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

18.08.

Nacionalna zaklada: Demokratizacija i razvoj civilnoga društva

Rok za prijavu na natječaj je 16. rujna.

18.08.

Podrška za međunarodne istraživačke novinarske projekte

Rok za prijavu: 15. rujna 2014.

18.08.

Podrška za istraživačke novinarske radove

Rok za prijavu: 8. rujan 2014.

29.07.

Zeleni pojas

INA sufinancira projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka, pošumljavanja opožarenih područja, edukacija o ekologiji te drugih aktivnosti u području održivog razvoja. Rok prijave je 31. kolovoza.

23.07.

Natječaj za prijavu projekta socijalnog poduzetništva

Inicijativa mladih za ljudska prava u sklopu projekta "moJA inIcijaTIva: posljednja faza poslijeratne obnove raspisuje" raspisala je natječaj koji je otvoren do 3. rujna 2014.

23.07.

START - Danube Region Project Fund

Financirat će se projekti iz sljedećih sektora: povezanost regije, zaštita okoliša, gradnja prosperiteta i jačanje regije. Rok za prijavu je 17. rujna.

Info most
Superknjižara
Info most
Dokukino