Marinko Čulić 28.08.2014.

Avangarda zapadne periferije

Marinko Čulić Velika fertutma digla se uoči današnje konferencije zapadnobalkanskih zemalja u Berlinu zbog najave da će se ondje odlučiti o novom pravcu Jadransko-jonske autoceste. Ona ne bi išla preko Dubrovnika nego kroz Bosnu i Hercegovinu.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Delegacija EU-a traži partnere za informiranje građana o EU

Delegacija Europske unije u Hrvatskoj objavila je poziv za ponude, otvoren za neprofitne organizacije registrirane u Hrvatskoj, kojima je cilj informirati hrvatske građane općenito o Europskoj uniji kao i prednostima koje donosi članstvo u EU-u. Rok prijave: 8. svibnja.

Projekti bi trebali biti financirani iz programa Informacije i komunikacije za 2011. u sklopu programa IPA (IPA INFO), što znači da će njima izravno upravljati Delegacija EU-a.

Od 2008. do 2012. dodijeljeno je ukupno 1,62 milijuna eura u sklopu tog specifičnog programa IPA, s ciljem stvaranja partnerstva s civilnim društvom kako bi se hrvatske građane informiralo o pitanjima vezanim uz EU. Cilj ovog specifičnog poziva, četvrtog po redu, jest dodijeliti ukupno maksimalno 500.000 eura.

Akcije poziva moraju biti fokusirane na jedan od sljedeća tri posebna prioriteta: akcije usmjerene na informiranje široke javnosti o Europskoj uniji, njezinim politikama te prednostima članstva u EU-u; inicijative koje za cilj imaju približiti EU mlađoj populaciji u Hrvatskoj; prijedlozi usmjereni na informiranje i educiranje raznih specifičnih segmenata društva o mogućnostima koje pružaju fondovi EU-a.

Europska unija financirat će od minimalnih 50 posto do maksimalnih 90 posto ukupno procijenjenih prihvatljivih troškova akcije. Svaki zatraženi iznos bespovratnih sredstava mora biti između minimalnog iznosa od 50.000 eura i maksimalnog iznosa od 83.000 eura.

Zainteresirani ponuditelji trebaju svoje prijedloge poslati na za to određenom obrascu do 8. svibnja 2012. Prijedlozi će se razmotriti te će izabrani kandidati biti zamoljeni da podnesu svoje potpune prijave (zasad je rok za podnošenje 10. rujna 2012.) kako bi se projekti indikativno počeli provoditi krajem 2012.
 
Smjernice za podnositelje ponuda dostupne su na uvid na adresi Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, te na web stranici Delegacije EU-a: www.delhrv.ec.europa.eu,i na: https://webgate.ec.europa.eu

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

02.09.

Natječaj Europskog programa za zapošljavanje i socijalne inovacije

Rok za prijavu je 31. listopada 2014. godine.

18.08.

Nacionalna zaklada: Institucionalna podrška

Rok za prijavu: do 16. rujna 2014. godine

18.08.

Nacionalna zaklada: Demokratizacija i razvoj civilnoga društva

Rok za prijavu na natječaj je 16. rujna.

18.08.

Podrška za međunarodne istraživačke novinarske projekte

Rok za prijavu: 15. rujna 2014.

18.08.

Podrška za istraživačke novinarske radove

Rok za prijavu: 8. rujan 2014.

Superknjižara
Dokukino
Info most
Info most