Vladimir Cvijanović 17.07.2014.

Progresivne ekonomske struje

Vladimir Cvijanović Ekonomski sustav ne bi trebao imati ulogu nekakvog eksternog ograničenja koje nas razvojno sputava te limitira našu imaginaciju, već ga treba prilagoditi po ljudskoj mjeri. Stoga ne pitaj što možeš učiniti za ekonomski sustav, već što ekonomski sustav može učiniti za tebe.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

Delegacija EU-a traži partnere za informiranje građana o EU

Delegacija Europske unije u Hrvatskoj objavila je poziv za ponude, otvoren za neprofitne organizacije registrirane u Hrvatskoj, kojima je cilj informirati hrvatske građane općenito o Europskoj uniji kao i prednostima koje donosi članstvo u EU-u. Rok prijave: 8. svibnja.

Projekti bi trebali biti financirani iz programa Informacije i komunikacije za 2011. u sklopu programa IPA (IPA INFO), što znači da će njima izravno upravljati Delegacija EU-a.

Od 2008. do 2012. dodijeljeno je ukupno 1,62 milijuna eura u sklopu tog specifičnog programa IPA, s ciljem stvaranja partnerstva s civilnim društvom kako bi se hrvatske građane informiralo o pitanjima vezanim uz EU. Cilj ovog specifičnog poziva, četvrtog po redu, jest dodijeliti ukupno maksimalno 500.000 eura.

Akcije poziva moraju biti fokusirane na jedan od sljedeća tri posebna prioriteta: akcije usmjerene na informiranje široke javnosti o Europskoj uniji, njezinim politikama te prednostima članstva u EU-u; inicijative koje za cilj imaju približiti EU mlađoj populaciji u Hrvatskoj; prijedlozi usmjereni na informiranje i educiranje raznih specifičnih segmenata društva o mogućnostima koje pružaju fondovi EU-a.

Europska unija financirat će od minimalnih 50 posto do maksimalnih 90 posto ukupno procijenjenih prihvatljivih troškova akcije. Svaki zatraženi iznos bespovratnih sredstava mora biti između minimalnog iznosa od 50.000 eura i maksimalnog iznosa od 83.000 eura.

Zainteresirani ponuditelji trebaju svoje prijedloge poslati na za to određenom obrascu do 8. svibnja 2012. Prijedlozi će se razmotriti te će izabrani kandidati biti zamoljeni da podnesu svoje potpune prijave (zasad je rok za podnošenje 10. rujna 2012.) kako bi se projekti indikativno počeli provoditi krajem 2012.
 
Smjernice za podnositelje ponuda dostupne su na uvid na adresi Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, te na web stranici Delegacije EU-a: www.delhrv.ec.europa.eu,i na: https://webgate.ec.europa.eu

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

23.07.

START - Danube Region Project Fund

Financirat će se projekti iz sljedećih sektora: povezanost regije, zaštita okoliša, gradnja prosperiteta i jačanje regije. Rok za prijavu je 17. rujna.

21.07.

Javne potrebe u kulturi RH za 2015.

Pravo podnošenja prijava na temelju ovoga Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi, građani i udruge te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Rok za prijave je 19. rujna.

21.07.

Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavio je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa "Razvoj ljudskih potencijala" 2007. - 2013. Poziv je posebno usmjeren lokalnim OCD-ima koje nemaju iskustva u vođenju projekata financiranih sredstvima EU (kao nositelji projekta). Rok za podnošenje prijava je 6. listopada.

14.07.

Discover e-volunteering/ Natječaj

Natječaj za organizacije civilnog društva otvoren je do utorka 15. srpnja 2014. u ponoć. Na natječaju je moguće ostvariti 2 000 eura.

27.06.

Natječaj za prijavu projekata u sklopu LIFE programa okoliš i klimatske aktivnosti (2014.-2020.)

Natječaj je otvoren 18. lipnja 2014., a rok prijave za Tradicionalne projekte je 16. listopada 2014.

25.06.

The Young Feminist Fund/ Natječaj

Natječaj je otvoren do 28. srpnja 2014.

Dokukino
Info most
Superknjižara
Info most