Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Natječaj za književne stipendije

16.04.2012. Ideja Komentiraj Print
Udruga KURS raspisuje novi natječaj za 2012., gdje se pozivaju hrvatski autori i prevoditelji na rezidencijalni jednomjesečni boravak u Tursku - Istanbul. Prijave za sudjelovanje primaju se do 21. svibnja 2012.
Udruga Kurs raspisuje novi natječaj za 2012., gdje se pozivaju hrvatski autori i prevoditelji na rezidencijalni jednomjesečni boravak u Tursku - Istanbul. Prijave za sudjelovanje primaju se do 21. svibnja 2012.

Pokretanjem rezidencijalnog programa Marko Marulić i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno autori iz Hrvatske pozivaju na stipendije u nekim od rezidencijalnih centara u Europi.

Uz partnere u projektu: Ministarstvo Kulture RH, Grad Split i međunarodne mreže Traduki, udruga Kurs osigurala je stipendije za autore i prevodioce u 2012. godini i smještaj u gradu Istanbulu - Turska.

Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Istanbula, čija je kultura jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija.

Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.

Pozivaju se književnici i prevoditelji iz Hrvatske, da se do 21.svibnja 2012 godine prijave za sudjelovanje putem Natječaja za književne stipendije.

Prijava mora sadržavati:

1. curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)
2. puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)
3. popis objavljenih djela
4. kratak opis planova rada u Istanbulu
5. pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca

Aplikacije poslati na:

Udruga KURS,
A. Mihanovića 27,
21000 Split, Hrvatska

ili na e-mail adresu: vemac@vip.hr, edi.matic@gmail.com

Prijave će zaprimiti Odbor za dodjelu stipendije, te izvijestiti kandidate o izabranim autorima.

Više na www.kurs.hr.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

11.04.

Poziv na sudjelovanje u projektu "moJA inicijaTIva"

Kroz ovaj projekt, možeš steći znanje i početni novac za projekt socijalnog poduzetništva koji pridonosi poboljšanju stanja ljudskih prava na području Petrinje i Vukovara. Rok za prijavu je 22. travnja 2014.

10.04.

Oči širom otvorene/ Edukacija i sudjelovanje u projektu

Ukoliko ste mladi/e, nabrijani/e, kreativni/e i zanima vas rad na cjelokupnoj izradi kratkog filma, zanima vas i željeli/e biste više naučiti o nasilju u tinejdžerskim vezama i aktivno se uključiti u projekt, javite se CGI Poreč najkasnije do 22. travnja 2014.

10.04.

Radionica medijske pismenosti

Centar za poremećaje hranjenja BEA poziva studentice i studente na sudjelovanje u radionicama o medijskoj pismenosti, u sklopu programa prevencije poremećaja hranjenja "Tko je to u ogledalu?". Rok za prijavu je 30.travnja 2014.

10.04.

Mediji protiv demokracije? - Komercijalizacija interneta i kriza medija

Konferencija će biti održana od 24. do 26. travnja u prostoru "Goethe Instituta", Vukovarska 64 u Zagrebu

09.04.

Kastav Film Festival/ Crowdfunding kampanja & natječaj za filmove

"Kastav Film Festival" otvorio je natječaj za prijavu filmova, koji se primaju zaključno s 15. svibnjem. Festival se održava od 13. do 15. lipnja u Kastvu.

09.04.

Otvorene prijave za Art koloniju 2014.

Pozivaju se umjetnici do 30 godina starosti da se do 15. svibnja prijave na natječaj za izlaganje na Art kolonijama, i to iz područja vizualnih te primijenjene umjetnosti.

08.04.

KvARTura 2014. – KvARTovski demo bendovi

Svi zagrebački kvartovski bendovi koji sviraju rock, blues, pop, indie, reggae, metal, electro, hip-hop ili se drže sličnih glazbenih pravaca i još nemaju službeno objavljeni CD ili DVD pozvani su da se do 1. svibnja prijave na natječaj "KvARTura 2014. - KvARTovski demo bendovi".

Superknjižara
Dokukino
Info most
Info most