Prtsc: Youtube<br>Prtsc: Youtube
HND izražava duboku sućut obiteljima svih poginulih i uputit će izraze solidarnosti francuskom Nacionalnom sindikatu novinara, izjavili su iz udruženja hrvatskih novinara.

Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je strašnim terorističkim napadom na redakciju satiričkog lista Charlie Hebdo u Parizu u kojem je ubijeno najmanje 12 ljudi. To je, ističu, dosad nezapamćeni ubilački napad na novinare i druge zaposlenike jednog medija, a u njemu su stradali i policajci. Suvišno je, kažu, i govoriti o tome koliko novinarstvo postaje opasna profesija u vremenu kad terorizam uzima sve više maha.

"Ovo je brutalan ubilački napad i na novinarske i medijske slobode. Dan koji će sigurno ostati upisan crnim slovima u povijest novinarstva i događaj čiji će eho sa svim posljedicama odzvanjati još godinama", stoji u priopćenju HND-a.

Podsjećaju kako je pariški satirički list Charlie Hebdo objavio je na Twitteru karikaturu čelnika tzv. Islamske države Abu Bakr al-Bagdadija a redakcija lista bila je napadnuta i spaljena bombaškim napadom još 2011. godine, nakon objave karikatura proroka Muhameda. "HND izražava duboku sućut obiteljima svih poginulih i uputit će izraze solidarnosti francuskom Nacionalnom sindikatu novinara (SNJ-CGT)", ističe HND u priopćenju.

<
Vezane vijesti