uimeobitelji_3.jpgKonzervativna "revolucija" teče: Obiteljašima smeta način na koji je Vladin ured za udruge obavijestio javnost o glasanju.

Udruga U ime obitelji uputila je Vladinom uredu za udruge zahtjev da poništi nedavno provedene izbore za članice i članove Savjeta za civilno društvo, i da raspiše nove.

U Savjetu za civilno društvo predstavnici udruga s raznih područja djelatnosti raspravljaju o javnim politikama koje su u vezi s civilnim društvom. Savjet funkcionira kao Vladino savjetodavno tijelo.

Prema mišljenju "obiteljaša", izborima u Savjet pristupio je premalen broj udruga, što je posljedica njihove nedovoljne obaviještenosti. "'Izlaznost' udruga na glasovanje od oko 2 posto ukazuje da većina udruga u RH nije bila informirana o glasovanju, a za čije je informiranje bio primarno odgovoran Ured za udruge Vlade RH", stoji u njihovu dopisu.

U ime obitelji insinuira da je tako maleni odaziv posljedica "grubog i nemarnog propusta" Ureda za udruge, ili da se možda čak radi o "namjernom omogućivanju manipulacije kako bi malim odazivom aktivne udruge lijevo-liberalnog svjetonazora bile izabrane u Savjet i 'određivale prioritete u financiranju', što se na kraju i dogodilo".

Sudeći prema dosadašnjoj praksi HDZ-ove i Mostove vlasti i utjecaja njihovih satelita, prvenstveno iz Udruge U ime obitelji, kao i njihova sustavnog razaranja državnih institucija koje dobro rade svoj posao, možemo naslutiti što se iza brda valja: to su ne samo novi izbori za Savjet, već i pozivanje na "političku odgovornost" Ureda za udruge (čiji je dugogodišnji ravnatelj Igor Vidačak još na proljeće, nakon donošenja skandalozne Uredbe o raspodjeli dobiti od igara na sreću, podnio ostavku) i ubacivanje "zdravih snaga" u to tijelo.

Dopis U ime obitelji:

u_ime_obitelji_namjestanje_izbora_za_savjet_za_razvoj_civilnog_drustva.pdf
Izmjenjeno: 29.07.2016. 14:22
Veličina datoteke: 447,96 kb

u_ime_obitelji_halt.jpg
aem_copy30186.jpg
Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).
<
Vezane vijesti