udruga_franak_logo_prtscr_copy40386.jpgUnatoč sastanku s ministrom Lalovcem i premijerom Milanovićem, udruga Franak nastavlja s mobilizacijom članstva i poziva HNB na sastanak s ciljem rješavanja aktualne situacije.

"Nakon konstruktivnog sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom financija Borisom Lalovcem, te dugotrajnog vijećanja aktivnog članstva, odlučili smo da i dalje nastavljamo s mobilizacijom članstva Udruge Franak", poručuju iz udruge.

Navode kako i dalje prikupljaju podatke građana te da nastavljaju s organizacijom zainteresiranih za sudjelovanje u javnim akcijama. Dodaju da će biti u pripravnosti kako bi mogli pravovremeno djelovati u ostvarivanju svojih zahtjeva na kojima i dalje čvrsto ustraju.

"Pozdravljamo napore ministra financija Lalovca te interes premijera Milanovića da se problem dužnika dugotrajno riješi te ćemo pomno pratiti razvoj situacije. Držimo da razumiju kako CHF nije bila u funkciji zaštite od rizika već u funkciji špekuliranja na tržištu radi kreiranja ekstra profita što potvrđuju domaće i međunarodne presude", navode iz udruge.

Udruga Franak reagirala je na jučerašnju izjavu guvernera Vujčića u kojoj kaže da je upozoravao na rizike kredita. Iz udruge su dostavili letak Austrijske središnje banke iz 2006. godine u kojem banka upozorava na moguće rizike kredita. Iz Franka naglašavaju da je taj letak bio dostupan svima u Austriji te da im je nepoznato je li HNB bio obvezan ili u mogućnosti na sličan način zaštititi građane.

"Izražavamo nadu da će se i HNB uključiti u ove procese i sastati s predstavnicima udruge Franak i suradnicima kako bi nam pojasnili korištenje devizne klauzule CHF u kreditima, ali i drugim temama koje proizlaze iz aktualne situacije", zaključuju iz udruge te još jednom pozivaju HNB da im omogući termin sastanka.

Ključne riječi: HNB, kredit, Udruga Franak
<
Vezane vijesti