sovjak.jpgPripreme za sanaciju odlagališta Sovjak idu punim tempom, a stanovnicima toga kraja donijet će višegodišnje ugrožavanje zdravlja

Udruga Smokvarijska lista koja se bavila problemom sanacije odlagališta opasnog tekućeg otpada Sovjak u primorsko-goranskoj općini Viškovo objavila je prestanak svojega postojanja. To je svojevrsni poraz ove građanske inicijative koja se godinama zalagala za ekološki prihvatljivo rješenje odlagališta u skladu sa životnim i zdravstvenim potrebama lokalnog stanovništva.

"Odbijamo prihvatiti sanaciju jame Sovjak u interesu cro-biznisa i ostalih 'elitističkih skupina' društva. Ne želimo biti ničiji dekor te i takve kvazidemokracije, niti alibi bilo kome za zlo koje će nam se desiti tijekom sanacije", kažu u udruzi.

Dosadašnji predsjednik udruge Veljko Bezjak objašnjava da pripreme za planiranu sanaciju Sovjaka  idu punim tempom na način koji će stanovnicima toga kraja donijeti novo višegodišnje teško ugrožavanje zdravlja i kvalitete življenja.


 

aem_copy30186.jpg
 
Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).
Ključne riječi: gospodarenje otpadom
<
Vezane vijesti