robotika.jpgRadionica Robotika Noir pod , vodstvom Vedrana Relje održat će se 20. i 21. lipnja u Radioninom labu (Kruge 48/2, Zagreb). Prijave traju do 16. lipnja, a kotizacija iznosi 100 kuna za članove Radione, nezaposlene, učenike, studente, umirovljenike i 150 kuna za zaposlene.

Robotika Noir radionica je na kojoj će polaznici izrađivati robotička bića koja će biti inspirirana povijesnim periodom i kulturom nazvanom Noir, te će se u elektronički kontekst utkati motivi iz Noir kinematografije.

Voditelj i polaznici tako će novim hibridnim elektroničkim bićima udahnuti "tamne strane" ovog povijesnog perioda pokušavajući interpolirati zagonetnost, oniričnost i melodramatičnost u tehnologiju, ne izbjegavajući pri tome romantiziranost ili humor.

Radionica je podjednako namijenjena početnicima i naprednim polaznicima, te će svakoj grupi biti podijeljeni zadaci prema interesima.

Vedran Relja bavi se robotičkim inovacijama, te izrađuje tehnička rješenja i umjetničke instalacije za mnoge dizajnere i umjetnike, dijelove kazališne scenografije i rekvizite, dijelove za potrebe tuninga i styinga automobila, custom elemenata namještaja i pomagala za osobe s posebnim potrebama. Do sada nagrađen s bezbrojnim priznanjima u području tehnološkog razvitka i inovacija u inozemstvu i Hrvatskoj.

Maksimalan broj polaznika je 12, a ciljana publika su učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, biolozi, dizajneri, arhitekti, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 16. lipnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. 

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Robotika Noir’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice