Povijest hrvatske disidencije, povijest je krivotvorenih martirija: to je historija neopravdanih kurčenja, antologija napuhanih žrtava, zbirka lažnih isprava. Pobrojani mučenici lažni su proroci u ime i za račun prave despocije, slabo skriveni ispijači vitalne tekućine iz nacionalnog krvotoka.

 

stalin_gulag.jpg

Elitna je hrvatska disidencija na Ksaveru, po Ribnjaku i Zvijezdi; ona snuje svoje subverzivne snove uz jedva zagrijani ili posve hladni francuski konjak i cvrkut kosovica, no bivajući istinski ucviljena zbog stanovitih lišavanja - moći i javne pozornice, ponajprije

Pljuvačka se u lepoglavskoj brijačnici očito nije smrzavala nešto prije no što stigne do zemlje, no, Franjo Tuđman nije, opisujući sebe kao žrtvu, imao na umu zemlju, nego Nebo

manolic.jpeg
tripalo.jpg
savka_1d1.jpg
tuman.jpg
raan.jpg
tomac.jpg
blazevic_763.jpg
bilandi.jpg
mlakar.jpg

Robijaši koji cuclaju Martell, antikomunisti koji partiju uništavaju tako da joj zasjednu na vrh, žrtve sustava koje žive u milijunaškim kvartovima, sve su to tužna lica hrvatske političke scene kojom dominiraju himba i prijetvornost i, gdje je "starofrajlinska martirologija" uzdignuta na rang službene doktrine a najobičnije kurčenje na pijedestal životnih svetinja.

milic.jpg

Tri države, tri dnevnika - ispada, da su dnevnike južnoslavenskih režima vodili sami disidenti! Ali, gdje je onda bila ta surova vlast, i od čega su disiderirali ti i takovi disidenti?

kosovac.jpg
dadio_topi.jpg
vrdoljak.jpg
tito_moa.jpg
<
Vezane vijesti