Vijeće za elektroničke medije nije odobrilo prijenos koncesije zagrebačkog Radija 101 u stečaju, za čiju je kupnju najbolju ponudu od 15,1 milijun kuna na javnom natječaju dao Media servis.

Predsjednik vijeća Zdenko Ljevak predložio je da se postupak prenošenja koncesije, što bi posrnuloj Stojedinici omogućilo nastavak emitiranja pod novim vlasnikom, zaustavi zbog poznatih razloga. Naime, otkako je Radio 101 zatražio da mu se dopusti prenošenje koncesije na Media servis, na snagu je stupio novi Zakon o elektroničkim medijima. Njime je zabranjeno prenošenje radijskih i televizijskih koncesija na drugu osobu kako bi se spriječilo prikrivanje vlasničke strukture medija. Ljevak je podsjetio da je zahtjev Stojedinice vijeće zaprimilo 12. srpnja, a novi je zakon na snagu stupio 16 dana poslije.

Željko Matić, lavni urednik Radija 101, koji je bio na sjednici, novinarima je prokomentirao da takva odluka vijeća znači gašenje kultnog radija unatoč svim nastojanjima da ga se očuva. Zahtjev za prijenos koncesije Vijeću je poslan prije stupanja na snagu novog zakona, no nije nam poznato zbog čega odluka nije donesena dok su vrijedili prijašnji propisi, rekao je Matić.  Stečajni upravitelj Maroje Stjepović najavio je početkom kolovoza da će, pošto vijeće odgovori na njihov zahtjev, sazvati skupštinu vjerovnika koji bi trebali odlučivati o sudbini Stojedinice.

<
Vezane vijesti