Vesna Pusić je komentirala svoju izjavu o "malom" Živkoviću riječima da je to "normalan razvoj događaja s godinama" i začudila se zašto su svi stali u obranu savjetnika za medije

Potpredsjednica Vlade Vesna Pusić komentirala je izjavu o "malom Živkoviću", koja je u javnosti podignula mnogo prašine riječima da je to normalan razvoj događaja s godinama jer na kraj svi postaju mlađi od vas.

Podsjetimo, nakon što se javnost prepala najave da će se umjesto naknade za HRT svi plaćati svojevrsni porez koji će ovisiti o dohodovnom cenzusu danak otkazom platio je savjetnik ministrice kulture Andree Zlatar, Milan Živković. Njegovu smjenu je prva potpredsjednica Vlade, ministrica vanjskih i europskih poslova i stranačka kolegice ministrice kulture, Vesna Pusić komentirala riječima "ministrica je davno trebala otpustiti toga maloga".

Pusić ne vidi razloga zašto su u obranu Živkovića stale i udruge jer ne vidi razloga zašto bi ga se treba braniti pošto mu se ništa nije dogodilo. "Ne treba ovo koristiti da bi se odvlačilo od merituma, a meritum je da ćemo HNS i ja vrlo oštro i pomno paziti na sve što eventualno vodi bilo kakvim dodatnim porezima i nametima u ovoj teškoj situaciji", poručila je Pusić. Pusić kaže da joj je vrlo neobično bilo kako je to izazvalo opću veselost u javnosti. "To vam je normalan razvoj događaja s godinama, na kraju svi postaju mlađi od vas. To je tako i ne možete si tu pomoći. Ja bi voljela da nije tako i da ima još puno onih koji su stariji od mene, ali nema", kazala je prva potpredsjednica Vlade.

Na novinarsko pitanje da je ministrica Zlatar tjedan dana prije Živkovića na Hrvatskom radiju govorila o novom porezu za HRT, Pusić odgovara da nije ispalo baš sasvim tako.

"Ako pogledate vidjet ćete da nije tako ispalo. Ministarstva su takve institucije. Postoji jedna osoba koja je uvijek na čelu i koja vodi računa o politici koja se tu zastupa i kad bi svaka osoba u nekom ministarstvu vodila svoju politiku i istupala s njom, ne bi mogli funkcionirati. Tu mora postojati neka vrsta jasnoće stava i mora se znati tko je odgovoran i tko vodi posao jer inače posao ne ide", kazala je ministrica.

 

 

Ključne riječi: Vesna Pusić, Milan F. Živković
<
Vezane vijesti