Vladimir Cvijanović 21.08.2014.

Kuda idu strateške investicije (ili: država protiv države)

Vladimir Cvijanović U prethodne dvije godine prešli smo put od pompoznih najava o tustim milijardama koje samo što se nisu slile u Hrvatsku, do najava koje slušamo ovih dana da se neke stvari u Zakonu o strateškim investicijama moraju mijenjati jer iz te lovaške pipe ništa ne curi.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

Većina hrvatskih domena još uvijek slobodna za registraciju

16.06.2008. Vijesti Komentiraj Print
Fotografija članka
Prema podacima internetskog servisa za napredno pretraživanje hrvatskih domena WhoisHR, većina kvalitetnih hrvatskih domena sa nastavkom .hr slobodna je za registraciju.
Rezultati analize više od 50 tisuća .hr domena pokazuju kako je za domene sastavljene od tri znaka moguće iskombinirati preko 47 tisuća različitih imena, a trenutno ih je registrirano samo 5.1 posto odnosno nešto više od 2450 domena.

Slična situacija je i sa .hr domenama koje se sastoje od četiri znaka kojih je registrirano 0.15 posto, odnosno oko 2700 domena od mogućih milijun i sedamsto tisuća. Kod domena sa pet znakova moguće je iskombinirati više od 65 milijuna imena, a zauzeto ih je manje od 0.01 posto.

Ovakvo stanje na tržištu .hr domena ukazuje da postoji još dosta dobrih prilika za sve kojima je ime domene važno za promoviranje proizvoda i usluga ili za one koji kompletno poslovanje namjeravaju temeljiti na Internetu.

S obzirom da se mjesečno u Hrvatskoj registrira oko 650 novih hr domena nema bojazni da će u narednih nekoliko godina i dalje biti veliki broj slobodnih domena dobrog, kratkog naziva, izjavio je Gordan Orlić, voditelj Grejpovog projekta WhoisHR.

Iako domene sa nastavkom .hr mogu registrirati samo tvrtke, obrti, fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost i udruge razlog za tako slabu iskorištenost kvalitetnih imena ne leži u malom broju pravnih osoba u Hrvatskoj već najčešće u nespretnom i lošem odabiru imena te nepoznavanju svih mogućnosti prilikom registriranja domene.

Naziv domene trebao bi biti kratak, lako pamtljiv te ako je moguće takav da što preciznije upućuje na sadržaj stranice.
Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

Info most
Superknjižara
Info most
Dokukino