Foto: A.K.Foto: A.K.Za satiru spremni, poruka je građana i građanki koji su se jučer okupili na zagrebačkom Zrinjevcu kako bi dali potporu satiri, humoru i umjetničkom izražavanju.

"Nismo ni lijevi ni desni, ne zanimaju nas ustaše i partizani, već želimo normalno živjeti u Hrvatskoj. Dosta nam je represije i svega. Ako nam uzmu zajebanciju na vlastiti račun, uzeli su nam sve. Ako ne mogu govoriti protiv Vlade i države, kakva je onda to država. Oni rade za mene, ne ja za njih", poručio je komičar Ivan Šarić dajući potporu ekipi iz News bara kojoj je HTV otkazao emisiju Montirani proces zbog "govora mržnje".

Iako je jedan od glavni razloga okupljanja bilo iskazivanje potpore ekipi iz News Bara, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković istaknuo je kako je riječ i o podršci kvalitetnim medijima i novinarstvu, slobodi medija i demokraciji.Leković: "Nismo htjeli napraviti prosvjed koji je protiv, već za- za slobodu izražavanja, za satiru, demokraciju i ljudske slobode"

"Nismo htjeli napraviti prosvjed koji je protiv, već za- za slobodu izražavanja, za satiru, demokraciju i ljudske slobode", rekao je Leković.

Tijekom višesatnog programa, koji su organizirali hrvatski satiričari i komičari uz potporu Platforme 112, udruge Domino i Hrvatskog novinarskog društva, na bini su se izmjenjivali su se glazbenici i satiričari, uz podršku predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (Marijana Perinić), premijera Tihomira Oreškovića (Zvonko Hrabar) i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (FIlip Balen).

"Dragi moje građevine i birtije, uhljebi i uštipci. Bitna je sloboda govora i biti je biti ono što jesi. Ja sam postala studentica i svi mi se smiju! Dobivam plaću preko SC ugovora, jedem u menzi, sada se i selim u studentski dom na Savi", rekla je "predsjednica".

Okupljeni građani i građanke pokazali su kako nisu "cijepljeni" od humora, za razliku od vladajuće garniture koja u satiri i slobodi izražavanja vidi govor mržnje i prepreku demokraciji.

<
Vezane vijesti