vjeraudijalog.jpgVečer dijaloga i predstavljanja knjige Vjera u dijalog: religijsko i sekularno u razgovoru održat će se u četvrtak, 12. siječnja, u 19 sati u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu.

U razgovoru o nužnosti dijaloga sekularnog i religijskog oko bitnih društvenih pitanja, sudjeluju:

Nebojša Zelić, urednik knjige, Filozofski fakultet u Rijeci
Zoran Grozdanov, urednik knjige, Teološki fakultet "Matija Vlačić Ilirik"
Marina Škrabalo, GONG
Srećko Koralija, dominikanac, Sveučilište u Cambridgeu

uz moderiranje Jelene Berković

Knjigu “Vjera u dijalog: religijsko i sekularno u razgovoru” su u izdanju Centra za kulturu dijaloga I Ex Librisa iz Rijeke uredili Zoran Grozdanov i Nebojša Zelić. U nastojanju da se oko najdubljih pitanja otvori i širi prostor dijaloga, uređena su i tiskana predavanja i razgovori proizašli iz ciklusa predavanja i tribina "Religija i javnost na Filozofskom fakultetu u Rijeci".
 
Tako Regina Ammicht Quinn govori o pitanju pobačaja i analizira sliku žene u kršćanstvu i Rimokatoličkoj crkvi, Norbert Reck govori o “homoseksualnosti”. Predrag Lucić i fra Ivan Šarčević vode izrazito zanimljiv razgovor o kršćanstvu i nacionalizmu. Teresa Forcades kritizira kapitalizam i za postizanje socijalne pravednosti predlaže suradnju. Hrvoje Jurić i Željko Tanjić govore o odnosu siromaštva i kršćanstva, te značenju Crkve siromašnih. Viktor Ivančić, fra Drago Bojić, Zoran Grozdanov i Nebojša Zelić našli su se u razgovoru o vjerskom i sekularnom ekstremizmu kojeg su zbog velikog interesa nakon Rijeke ponovili i u Zagrebu.
 
U dobroj vjeri - Vjernici koji žive svoju vjeru uvažavajući uvjerenja drugih