mariscina20150305_1_copy74829.jpgUpravni odbor udruge Krizni eko stožer Marišćina drži nedopustivim napade i prozivke vladajuće koalicije SDP-PGS-HSU i nezavisne Ksenije Žauhar usmjerene na članicu udruge Krizni eko stožer Marišćina i općinsku vijećnicu, Mirnu Međimorec. Napadi koji se spuštaj na osobnu razinu i prozivanja za aktivnosti i rad iz daleke prošlosti imaju samo jedan cilj - skrenuti pozornost javnosti sa jednog od gorućih problema Općine Viškovo i Primorsko-goranske županije, a to je rad ŽCGO Marišćina i TD Ekoplus d.o.o. , koji njime upravlja.

Ističu kako je nekorektno i neopravdano s pozicija vlasti javno prozivati vijećnike za inicijative i aktivnosti koje poduzimaju, a što je i njihovo pravo sukladno Zakonu, Statutu Općine Viškovo i Poslovniku o radu Općinskog vijeća."Rezultati se te i takve vlasti vide na svakom koraku; živimo u Općini sa tri primitivna smetlišta, komunalno i prostorno neuređenom kaosu. Odgovornost za takvo stanje je potpuno jasna i nema pravnog akta koji tu odgovornost može zamagliti", zaključuju iz udruge

Nakon održanog zbora mještana Mjesnog odbora Marčelji, koji se kontinuirano žale na smrad i lošu kvalitetu života te sjednice Županijske skupštine koja je u lipnju raspravljala o ŽCGO Marišćina, pokretanje inicijative za održavanje sjednice Općinskog vijeća na kojoj bi se razmatrala problematika rada ŽCGO Marišćina i društva Ekoplus koje njime upravlja logičan je korak koji je općinska izvršna vlast trebala i sama poduzeti.

"Na žalost, takva inicijativa, pristigla od nezavisne vijećnice i podržana potpisima oporbenih zastupnika za općinsku je vladajuću većinu dovoljan razlog za žučne, osobne napade na vijećnicu Mirnu Međimorec. Vladajuća je garnitura vrlo jasno pokazala svoje shvaćanje „demokracije“ u kojoj se svako propitkivanje pojedinaca, udruga i javnosti koje nije po volji vladajućima nastoji ugušiti, pa i prekidanjem sjednice Općinskog vijeća, ako treba", stoji u priopćenju Kriznog eko stožera Marišćina.

Upozoravaju kako općinska vlast na Viškovu koristi svaku priliku da zatre bilo koju inicijativu nezavisnih vijećnika. "Krizni eko stožer Marišćina je udruga građana registrirana prema pozitivnim propisima RH te sukladno Zakonu o udrugama ima tijela odlučivanja koja odlučuju o svim bitnim pitanjima iz djelokruga rada udruge, pa tako i o njenom članstvu. Krajnje je neprimjereno i nekorektno da vladajuća politička struktura u Općini Viškovo, SDP-PGS-HSU i nezavisna Ksenija Žauhar, kroz medijske istupe pokušava utjecati na odluke tko će biti član Udruge Krizni eko stožer Marišćina", objašnjavaju.

"Rezultati se te i takve vlasti vide na svakom koraku; živimo u Općini sa tri primitivna smetlišta, komunalno i prostorno neuređenom kaosu. Odgovornost za takvo stanje je potpuno jasna i nema pravnog akta koji tu odgovornost može zamagliti", zaključuju iz udruge.

Ključne riječi: Marišćina, zaštita okoliša, politika
<
Vezane vijesti