Foto: ZEFFoto: ZEFUz druženje sa članovima i prijateljima i svirku Darka Rundeka Zadruga za etično financiranje, najveća hrvatska zadruga, u subotu je obilježila petu obljetnicu svoga rada. ZEF se u pet godina od svog osnutka prometnuo u jednog od hrvatskih lidera kada je u pitanju inovativno poslovanje - razvija prvu etičnu banku u Hrvatskoj, prvu opskrbu zelenom energijom, prvu zadrugarsku lokalnu valutu.

“ZEF je svojim dosadašnjim radom pokazao da je organizacija koja ima konkretna gospodarska rješenja za najkompleksnije probleme s kojima se Hrvatska danas suočava te smo sigurni da ćemo u sljedećih pet godina prerasti u jednog od ključnih gospodarskih aktera u Hrvatskoj koji je u stanju postaviti novu paradigmu društvenog i gospodarskog razvoja.” istaknuo je Goran Jeras, upravitelj Zadruge za etično financiranje.

Oržana je i 15. predstavnička Skupština na kojoj je usvojen godišnji izvještaj Zadruge, izabrani su novi predstavnici i predstavnice, te je prezentiran napredak projekta licenciranja prve hrvatske etične banke.

Naime, u lipnju prošle godine skupština Zadruge donijela je donijela odluku o predaji novog zahtjeva za licencu, te je ubrzo nakon te odluke oformljen novi, prošireni stručni tim s bankarskim iskustvom kojeg, uz interne pravnike prate i vanjski odvjetnički uredi specijalizirani za bankarstvo.

Potpisan je i partnerski sporazum s jednom od top četiri revizorske kuće u svijetu - PwC, kako bi Zadruga osigurala da će dokumentacija za predaju sljedećeg zahtjeva HNB-u biti besprijekorna.

<
Vezane vijesti