zene_u_okovima_radnog_vremena_najava.jpgPovodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizira performance "Žene u okovima radnog vremena“ u Zagrebu, u nedjelju, 8. ožujka, na Trgu bana Josipa Jelačića (ispod sata) u Zagrebu, u 12 sati.

Akciju su osmislile i izvest će članice Ženske sekcije SSSH iz različitih sektora i sindikata udruženih u SSSH. Svojim će snažnim i živopisnim svjedočanstvima dočarati zašto su žene "u okovima radnog vremena“.

Namjera je skrenuti pozornost na problematiku radnoga vremena, kako njegov opseg i raspored, prouzrokovan lošim zakonskim okvirom i nedostatkom nadzora nad provedbom pogađa, ponajprije, žene.

Akcija je povezana s kampanjom SSSH Radno vrijeme po mjeri čovjeka koja je dio programa za kvalitetna radna mjesta Rad po mjeri čovjeka. Pitanje radnog vremena važna je tema u raspravi o kvaliteti radnih mjesta, te ravnoteži privatnog i poslovnog života.

Uvodnu pjesmu o ženama u okovima radnog vremena Moje ime je žena pročitat će Urša Raukar, hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica i politička aktivistica.