znakofest.jpgHrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir poziva na 16. po redu izdanje ZnakoFesta – nacionalne smotre hrvatskog znakovnog jezika, koje će se održati u ponedjeljak, 23. rujna, u Kinu Kinoteka, Kordunska 1, Zagreb, s početkom u 18 sati.

Ove godine manifestacija će se održati upravo na Međunarodni dan znakovnih jezika, a još jedna zgodna podudarnost toga dana je i stupanje na snagu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora, čime će mrežne stranice i mobilne aplikacije tijela javnog sektora postati pristupačnije svim korisnicima, osobito osobama s različitim oblicima invaliditeta te starijim osobama.

Savez Dodir nevladina je, neprofitna i jedina organizacija u Hrvatskoj koja promiče interese gluhoslijepih osoba u republici Hrvatskoj i izvan nje. Ove godine obilježavamo 25tu obljetnicu nizom aktivnosti, te se nadamo da ćete nam se i vi, ovom prilikom, pridružiti u nastojanju da naše djelovanje približimo što većem broju građana i pomoći nam u borbi protiv socijalne deprivacije gluhoslijepih osoba.

PROGRAM ZNAKOFESTA

18:00-18:10 Svečano otvaranje
Himna "Dodir ljubavi" - izvedba na znakovnom jeziku polaznika 4. semestra tečaja HZJ
18:10-18:30 Pozdravna riječ predsjednice HSGsO Dodir - Pozdravna rijač gostiju
18:30-18:40 Predstavljanje Tečaja hrvatskog znakovnog jezika (Osijek, Vinkovci, Zagreb, Varaždin i Split) - video program -
18:40-18:45 Tko sam ja?
- predstavljanje prevoditelja i njihove uloge te trenutni položaj prevoditelja u Republici Hrvatskoj
- prevoditeljica Nadija Lovreković
18:45-19:15 Umjetnički program na hrvatskome znakovnom jeziku
Dobar, loš, najbolji! (skeč)
- polaznici završnog semestra tečaja za prevoditelje HZJ
Na nama svijet ostaje (bajka) - učenici 2.B razreda OŠ Jordanovac
19:15-19:20 Svečano zatvaranje
dr.sc. Sanja Tarczay
19:20-19:30 Svečana podjela pohvalnica i svjedodžbi