Ideja

otvoreni_pogon.jpg

Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru - poziv

Otvoreni likovni pogon objavio je Poziv za dostavu podataka o projektima društveno angažirane umjetnosti, za online katalog 'Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru u Hrvatskoj'. U fokusu su projekti koji su provedeni ili se provode uz sudjelovanje građanstva. Želja im je na taj način javnosti pružiti uvid u ono što je na ovom polju napravljeno posljednjih desetljeća u Hrvatskoj.
kamov.jpg

Natječaj za nagradu Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Ove godine u izbor za Nagradu Kamov ulaze djela objavljena u periodu od od 1.7.2019. do 30.6.2020. godine. Rok za prijavu je 10. srpnja.
odgovorne_potrosacice_logo.jpg

Radionice u sklopu projekta Odgovorne potrošačice!

Prioriet na razini EU je prelazak na kružno gospodarstvo. Radionicama u sklopu projekta "Odgovorne potrošačice!" informirat će se i educirati potrošačice i potrošači o kružnom gospodarstvu i o tome koji će plastični predmeti od 1. siječnja 2021. biti zabranjeni. Radionice će se održati online putem platoforme Zoom u srijedu, 6. svibnja, u 10.00, 13:30 i 18.00 sati.
biber.jpg

Četvrti regionalni natječaj za kratku priču Biber

Otvoren je četvrti po redu natječaj za kratku priču Biber. Radove mogu slati autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmirani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali. Natječaj je otvoren do 1. prosinca.
KIP

Poziv za sudjelovanje na Međunarodnom danu plesa

Povodom Međunarodnog dana plesa koji se tradicionalno održava svake godine 29. travnja, umjetnička organizacija KIP i plesna udruga Tiramola iz Splita u suradnji s umjetničkom organizacijom Shooma iz Bjelovara objavljuju poziv na sudjelovanje na temu: Kako se nakon ove intenzivne situacije s epidemijom koronavirusa ponovno fizički približiti ljudima? Hoće li biti moguće doći bliže bez zadrške, straha i "šuljanja"?