Ideja

i_ti_si_u_ovoj_prici.jpg

CRTICE S OTOKA #3 ― Poziv na sudjelovanje

CRTICE S OTOKA #3 pozivaju na slanje reportaža; fotografija i fotoreportaža; intervjua sa zanimljivim otočkim osobama; kratkih priča, anegdota i kronika; ilustracija i stripova; vijesti o važnim otočkim akcijama i događajima, potrebama i problemima. Svoje priloge, kao i sva pitanja, možete slati do 22. travnja.
facebook_banner_final.jpg

Poziv na objavu kratkog stripa - OHOHOZIN #2

Ohoho festival poziva sve zainteresirane vizualne umjetnike/ce, stripaše/ce i sve ostale, da pošalju svoj kratki strip za objavu u OHOHOZINU #2, zaključno s 10. travnjem. Zin nastaje u sklopu OHOHO festivala 2020. koji bi se trebao održati čim to bude moguće u AKC Medika.
pocetnica_likovne_kritike_fb_cover_by_greiner.jpg

Početnica likovne kritike

Umjetnička organizacija Atelijeri Žitnjak i portal Kulturflux pokreću zajedničku Početnicu likovne kritike! Početnica je namijenjena svim zaljubljenicima u suvremenu umjetnost. Poziv za sudjelovanje otvoren je do petka, 24. travnja, a imena odabranih sudionika/ica bit će poznata u ponedjeljak, 27. travnja. S obzirom na kapacitete organizatora, prvu Početnicu moći će polaziti osmero sudionika/ica, zato požurite s prijavama!
66652245_1399036900248399_4743010561967521792_o.jpg

13. SEFF Smaragdni eco film festival

Trinaesto izdanje Smaragdnog eco film festivala SEFF-a, održat će se 21. lipnja u Zagrebu. Kako su većina svjetskih festivala otkazana zbog svjetske zdravstvene krize uzrokovane Covid-19 virusom, organizator i selektor festivala Daniel Pavlić, odlučio je ipak raspisati natječaj za prijem filmova, te nakon žiriranja filmova, proglasiti najbolje filmove u četiri ovogodišnje kategorije. Prijave do 1. svibnja.
knjige_knjizevnost_knjiznica_izdavastvo_knjiga_foto_to_copy73828.jpg

Fotografski natječaj: Lice knjige

Odaberi knjigu koja te inspirira. Osmisli i snimi fotografiju koja bi mogla biti naslovnica odabrane knjige – poziv je zaljubljenicima u fotografiju za sudjelovanje u natječaju Gradske knjižnice Požega s nazivom Lice knjige iz projekta Knjiga svaki dan 2020. Natječaj traje do 1. svibnja, a prva tri nagrađena autora osvajaju vrijedne nagrade.
vege_izazov_prijateljizivotinja.jpg

Ostani doma i prihvati Vege izazov

Kroz Vege izazov u sljedećih 30 dana možete naučiti mnogo o veganstvu, pravima životinja, namirnicama biljnog podrijetla, negativnom utjecaju uzgoja i jedenja životinja na okoliš i zdravlje, održivom življenju te zašto je sada važno postati vegan.
Foto: KKZ

Radionica Kućnog filma

Budući da su svi odgovorni građani koji ne trebaju izlaziti trenutno u svojim domovima, KKZ vam nudi radionicu koja će pokazati da se za snimanje dobrog filma ne treba izlaziti iz kuće - Radionicu kućnog filma. Odvijat će se online uz tematske module povezane uz boravak u kući. Prijave su otvorene do 2. travnja, završetak filmova do 27. travnja.
unnamed_65.jpg

Radionica vrtlarenja za početnike

Serija ZMAG-ovih radionica vrtlarenja za početnike započinje ove nedjelje radionicom Osnove permakulturnog dizajna vrta. U nedjelju, 8. ožujka, od 10 do 14 sati u Joyful Place, edukacijskoj dvorani u sklopu restorana Joyful Kitchen u Radićevoj 9 u Zagrebu, održat će se radionica za vrtlare početnike.
kamera.jpg

Natječaj za Artistmovie - Eno vani kino

Otvoren je natječaj Artistmovie - Eno vani kino, koji će ove godine obuhvatiti više kategorija studentskih radova, stoga se možete prijaviti u slijedećim kategorijama - stop animacija, eksperimentalni video, kratkometražni film (do 10 minuta), animirani film... Prijaviti se mogu svi studenti akademija iz Hrvatske do 1. travnja u ponoć!