Ideja

film_medika.jpg

Radionica snimanja igranog filma u Filmskom studiju Medika

Filmski studio Medika poziva na prijavu za sudjelovanje na radionicama snimanja igranog filma. Radionički ciklus započinje 7. ožujka, od 15 sati, u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11. Dinamika održavanja radionica je svake subote do završetka produkcijskog dijela. Prijava je moguća do 3. ožujka.
motovun_copy53442.jpg

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2020.

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 28. srpnja. do 1. kolovoza 2020. godine. Prijave se primaju do 15. svibnja.
star_film_fest.jpg

Otvorene prijave za 7. Star Film Fest

Međunarodni filmski festival, Star Film Fest, čije će se sedmo izdanje održati od 3. do 5. rujna 2020. u Sisku, otvara prijave za filmove za natjecateljski dio programa. Kako biste bili dijelom ovog nezaboravnog kino doživljaja, svoje prijave trebate poslati do 20. svibnja.
Foto: Trafostanica na Miramarskoj, jedna od tri trafostanice koje će dobiti mural

Natječaj za izradu murala na trafostanicama

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za umjetnike/ice ili koautore za izvedbe murala na tri trafostanice u Zagrebu. Odabranim umjetnicima osigurava se umjetnički honorar u iznosu od 10 tisuća kuna bruto, materijal i tehnička oprema za izvođenje djela, te fotografije i video u svrhu promocije umjetnika i rada. Prijave do 5. travnja.
novinarineklece_kontrapress_copy45786.jpg

Otvorene prijave za nagradu Lorenzo Natali za medije

Novinari se od danas mogu prijaviti za nagradu Europske komisije za medije Lorenzo Natali. Nagradom se novinare iz cijelog svijeta nagrađuje za njihovo internetsko, tiskano ili audiovizualno izvještavanje o ljudskim postignućima i ustrajnosti u pitanjima održivog razvoja. Njihove priče otkrivaju nepravde i prisiljavaju nas na djelovanje. Prijave su otvorene do 15. ožujka.
zene_8ea_copy67895.jpg

Natječaj za izlaganje: One su tu

Pozivaju se žene umjetnice iz cijele Hrvatske da prijave svoje radove za izložbu "One su tu" koja će se realizirati u suradnji s Galerijom likovnih umjetnosti "Slavko Kopač“ u Vinkovcima 8. ožujka, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Rok za prijave je 20. veljače.
unnamed_56.jpg

Politička škola za umjetnike 2020. – poziv za prijave

Želiš kroz umjetnost govoriti o društvenim problemima? Iskustvo ti govori kako je doseg takvog angažmana jalov? Umjetnica si, ali moraš raditi izvan sfere umjetnosti da bi preživjela? Kapitalizam ti dere kožu i želiš vidjeti kako izgleda alternativa? Sudjeluj u besplatnoj političkoj školi za umjetnike! Strukturirana je u pet trodnevnih vikend sesija, a održava se od 6. ožujka do 8. svibnja. Prijave do 16. veljače.
unnamed.jpg

Poziv za prijavu radova za European Design Awards 2020

U tijeku je poziv za prijavu radova za Europske nagrade za dizajn (European Design Awards), godišnje nagrade koje se dodjeljuju dizajnerima iz Europe za izvrsna ostvarenja u području komunikacijskog dizajna. oziv je otvoren do 21. veljače, a dodjela Europskih nagrada za dizajn održat će se u svibnju na Europskom festivalu dizajna koji se ove godine održava u Valenciji.