Ideja

Foto: Pixabay

Besplatna razmjena knjiga i časopisa

Besplatna razmjena knjiga i časopisa održat će se u subotu 25. siječnja, od 11 do 17 sati, u Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24). Pozivaju se svi zainteresirani građani i građanke na 15. besplatnu razmjenu svih mogućih knjiga i časopisa na hrvatskom i inim jezicima.
vox_feminae.jpg

Otvoren natječaj za program 14. Vox Feminae Festivala

K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 14. Vox Feminae Festivala te projekta ‘Strašne žene sve u 16’! Prijave za program primaju se zaključno sa 16. veljače.
zenski_stud.jpg

Upis u program Ženskih studija 2020

Centar za ženske studije raspisao je poziv na upis u jednosemestralni obrazovni program Ženskih studija 2020. Program će se provoditi kroz predavanja podijeljena u 11 modula i trajat će od 10. veljače do 17. lipnja. U programu će gostovati međunarodne predavačice_i te će pojedina predavanja biti na engleskom jeziku. Prijave do 3. veljače.
edutopija.png

EdUTOPIJA21 – stvaramo održivu budućnost

U u sklopu ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA21 – stvaramo održivu budućnost, u subotu, 1. veljače, počinje besplatni obrazovni program za održivi razvoj namijenjen građanima Velike Gorice.
unnamed_41.jpg

Besplatna radionica camere obscure za osnovnoškolce

Fotoklub Split organizira besplatnu četverodnevnu radionicu camere obscure koja je namijenjena učenicima od 1. do 8. razreda. Radionica uključuje upoznavanje s osnovama fotografije, izradu camere obscure, fotografiranje te razvijanje i skeniranje negativa. Voditelji su mladi nagrađivani splitski fotografi Milan Šabić i Maja Prgomet. Broj polaznika je ograničen.
krk7.jpg

Reciklažom do umjetnosti 2

Objavljen je nagradni natječaj na temu "Reciklažom do umjetnosti". Tematska podloga prijavljenih radova mora biti povezana s konceptom održivog razvoja te očuvanja prirode i okoliša. Natječaj ostaje otvoren do 15. ožujka 2020. godine.
rovinj_photodays.jpg

Natječaj: Rovinj Photodays 2020

Godišnji natječaj Rovinj Photodays otvoren je za prijave fotografija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 31. siječnja 2020., u sedam službenih kategorija.
goranovo_proljece.jpg

Goranovo proljeće - raspisan natječaj za mlade pjesnike

Studentsko kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić", nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, raspisuje natječaj za nagradu "Goran za mlade pjesnike'' koji je otvoren do 31. prosinca.
josipa_nova_umjetnostosmijeha.jpg

Udruga Umjetnost osmijeha: Natječaj za izlaganje u 2020.

Udruga "Umjetnost osmijeha" raspisuje natječaj za izlaganje u 2020. godini. Zamolbu mogu dostaviti autori, grupe autora ili likovni kritičari/ kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Rok za prijavu je 23. prosinca.
hnd_copy98713.jpg

Natječaj za najbolje novinarske radove

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine. Rok za prijavu kandidata (predaju radova) je 31. siječnja 2020.