Novac

kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy93045.jpg

Javne potrebe u kulturi Grada Zagreba za 2019.

Grad Zagreb je objavio poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2019. Pravo podnošenja prijava na ovaj Poziv imaju javne gradske ustanove kulture, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici, udruge i druge pravne osobe koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture i umjetnosti. Rok za prijavu je 17. listopada.
unnamed_15.jpg

Otvoren poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata za 2018. godinu

Predstavnici inicijative RE-ACT su u Portorožu, u okviru 21. izdanja Festivala slovenskog filma koji se održao od 10. do 15. rujna, objavili novi, četvrti po redu, poziv inicijative RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) za razvoj koprodukcijskih projekata. Poziv je otvoren do 15. studenog.
zaklada_112_copy89661.jpg

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala pet natječaja

Raspisani su natječaji za dodjelu institucionalnih podrški: udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u RH, udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini, udrugama iz Domovinskoga rata u RH koje djeluju na lokalnoj razini te udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade. Uz navedeno, raspisan je i natječaj Društveni kapital zajednice za razvoj lokalnih zajednica. Rok za prijavu je 17. rujna.
unnamed_2.jpg

Natječaj za izradu street art intervencije

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u okviru EU projekta CreArt 2.0.raspisuje natječaj za umjetnika/-icu ili koautore koji će izvesti jednu street art intervenciju. Odabranom umjetniku ili umjetnici osigurat će se umjetnički honorar u iznosu 7.000,00 kn bruto te materijal i tehnička oprema u iznosu do 8.000,00 kn. Prijave do 31. kolovoza.
epim_natjecaj.jpg

Otvoren natječaj za one koji se bave inkluzijom i integracijom

Europski program za integraciju i migraciju (EPIM) i Impact Hub su otvorili natječaj za one koji se bave inkluzijom i integracijom. Traže se socijalno inovativna rješenja (projekti, procesi, usluge i prakse) koja se bave izazovima uključivanja mladih migranata u društvo. Rok za prijavu je 31. srpnja.
prijava.jpg

Poziv na dostavu projektnih prijedloga Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

Ured za udruge objavljuje Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Cilj Poziva "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije" je promicati doprinos organizacija civilnoga društva ekonomskoj i socijalnoj koheziji te održivom razvoju lokalne zajednice. Prijavitelji će moći svoje projektne prijedloge podnositi unutar dva roka: 10. prosinca 2019. i 11. ožujka 2019.
kultura_nova_copy96640.jpg

Kultura nova: Program podrške

Zaklada Kultura nova je u okviru Programa podrške 2018 s rokom prijave 30. kolovoza. objavila javne pozive na predlaganje programa i projekata.
upitnik_679x350_copy47121.jpg

Natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Adris

Natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Adris objavljen je 24. svibnja, a prijave su moguće do 26. lipnja. Sredstva se dodjeljuju za programe - Znanje i otkrića te program Stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota.
nejednakost_izvor_vox_feminae_copy81283.jpg

Stvaramo jednake mogućnosti

HBOR je raspisao javni natječaj za dodjelu donacija za provođenje humanitarnih projekata, unapređenje kvalitete života i/ili zdravlja te poticanje socijalne uključenosti na područjima Republike Hrvatske s manje mogućnosti. Prijave se podnose do 20. lipnja.