Kultura

wheelchair_3088991_960_720.jpg

Pristup osoba s invaliditetom kulturnim događanjima i institucijama u Splitu

Okrugli stol Pristup osoba s invaliditetom kulturnim događanjima i institucijama u gradu Splitu, održat će se u ponedjeljak, 10. veljače u 18 sati, u prostorijama Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, (Dioklecijanova 7, Split). Razgovarat će se o trenutnom stanju u Splitu vezano za pristup osoba s invaliditetom kulturnim događanjima i institucijama, i tome što je sve potrebno napraviti kako bi se tim osobama omogućilo što lakše pristupiti i sudjelovati u kulturnim sadržajima.
Foto: Leda Sutlović

Što mi je ovo trebalo? Pogačar i Sršen

U utorak, 11. veljače u 19 i 30 sati, u klubu Booksa održat će se prvi razgovor naziva Što mi je ovo trebalo? na temu književnih i prevodilačkih rezidencija, a u razgovoru će sudjelovati pjesnik i publicist Marko Pogačar i urednik i izdavač Ivan Sršen.
Dizajn: Oleg Šuran

Moje, tvoje, naše: Jadran

Pod naslovom Jadran, petnaesto izdanje manifestacije Moje, tvoje, naše održat će se u organizaciji Drugog mora od 13. do 15. veljače u Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka), okupljajući stručnjake i umjetnike koji iz različitih perspektiva pristupaju pojedinim aktualnim i budućim problemima Jadranskog mora i priobalja. Svi programi održat će se na hrvatskom jeziku, a ulaz je slobodan.
unnamed_57.jpg

13. Gledalište Kinokluba

Ovaj vikend, od 7. do 9. veljače, u kinu Tuškanac imate priliku pogledati sve filmove snimljene u Kinoklubu Zagreb u 2019. godini. Filmovi će se prikazivati u projekcijskim blokovima u 17, 19, 21 i 23 sata.
glavni_baner_cijeli_ciklus.jpg

Feminizam i filmska romansa

Krajem siječnja počinje nova sezona Kino učionice, programa u organizaciji Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i Art-kina, koji s riječkog Sveučilišta feminističku misao već četvrtu godinu dovodi u multifunkcionalni prostor Mini Art-kina. Ovogodišnja sezona Kino učionice započinje u četvrtak 30. siječnja i to već tradicionalno, okruglim stolom. Na okruglom stolu O feminizmu i filmskog romansi sudjelovat će Nataša Antulov, Tea Škokić i Boris Ružić, uz moderatorice programa Dubravku Dulibić Paljar i Mariju Katalinić.
valeria_graziano_vizual.jpg

Rad u skrbi protiv režima rada

Valeria Graziano, istraživačica Centra za postdigitalne kulture engleskog Sveučilišta Coventry, održat će u četvrtak, 23. siječnja u 19 sati predavanje Rad u skrbi protiv režima rada u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka).
rara_senal.jpg

Prezentacija: Pobuna u Čileu

U utorak, 21. siječnja u 19 sati, u Infoshop knjižnici Pippilotta, održat će se predstavljanje političko-sociološkog procesa u Čileu, pokrenutog prije nekoliko mjeseci. Temu će približiti gošće koje djeluju kroz Radio Rara Señal. Predavanje i diskusija održat će se na engleskom jeziku.
unnamed_47.jpg

Queer MoMenti se vraćaju na veliko platno

Filmski program Queer MoMenti udruge Domino, u suorganizaciji s Kulturno-informativnom centrom Zagreb, nastavlja se 22. siječnja, s adresom u Preradovićevoj ulici 5, premijernim prikazivanjem triju igranofilmskih naslova.