Kultura

aligrindtor.jpg

Not live, not dead: Aligrindtor

Autonomni kulturni centar Attack, nastavlja s tjednom realizacijom virtualnog programa "not live, not dead“ u subotu, 2. svibnja, od 21.00 sat.
monsterclass_kkz.jpg

Monsterclass s Igorom Bezinovićem

Gost Monsterclassa koji se održava u petak, 1. svibnja, u 20 h je redatelj Igor Bezinović. Razgovor će se održati online preko FB stranice Kinokluba Zagreb.
Iz filma Ježeva kućica

KIKI u karanteni: Pogledajte Ježevu kućicu!

Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI odgođeno je za jesen no zato zadnji tjedan travnja nude online program KIKI u karanteni u sklopu kojega besplatno možete pogledati i Ježevu kućicu!
Foto: Najljepša zemlja na svijetu Želimira Žilnika

Factumentarci vol. 3: novi dokumentarci dostupni online

Factum, produkcijska kuća nezavisnog dokumentarnog filma, nastavlja otvarati svoj filmski sadržaj publici te odsada omogućuje besplatno gledanje četiriju dokumentaraca: Novo, novo vrijeme Rajka Grlića i Igora Mirkovića, Najljepša zemlja na svijetu Želimira Žilnika, Peščenopolis Katarine Zrinke Matijević i Zajedno Nenada Puhovskog.
sff1.jpg

Film nema granice - 7. izdanje Star Film Festa

Filmska tradicija nastavlja se i ove, sedme godine na Star Film Festu u Sisku. Planovi za Star Film Fest 2020. ostaju isti, a festival dolazi u novom, izazovnom i zaigranom ruhu s prilagodbama novonastaloj situaciji u svijet. Datum održavanja Star Film Festa planiran je za početak rujna.
volimdokumentarce.jpg

Vikend regionalnih autora na platformi volimdokumentarce.net

Restart i Dokukino KIC nastavljaju sa svojim virtualnim programom na platformi volimdokumentarce.net gdje su od ovog petka, 17. travnja, dostupni novi besplatni naslovi s naglaskom na filmove redatelja čiji je rad obilježio regionalnu dokumentarnu produkciju u posljednjih nekoliko godina.
vizual_noc_knjige.jpg

Noć knjige 2020.

Deveta Noć knjige 23. travnja donosi gotovo 200 virtualnih programa i sadržaja knjižnica, antikvarijata, osnovnih i srednjih škola, kazališta, ilustratora, prevoditelja, pisaca i drugih kreativaca, otvorenje manifestacije na HTV-u i društvenim mrežama, a ovogodišnje zaštitno lice manifestacije patuljak Čituljak poručuje: S knjigom nisi izoliran!