Kultura

dodir.jpg

Tjedan Helen Keller u Zagrebu

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, u razdoblju od 26. lipnja do 3. srpnja, organizira niz aktivnosti, koje će se održati u sklopu međunarodnog Tjedna Helen Keller. Savez Dodir ove godine obilježava 25 godina djelovanja.
image_cekanje_small.jpg

Performans Čekanje

Performans Čekanje autorice Sonje Leboš održat će se u petak, 28. lipnja, u 11.00 h, ispred Vinogradske bolnice u Zagrebu.
perforacije2.jpg

Ganz nove Perforacije

Sljedeći tjedan u Zagrebu počinju Ganz nove Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti koji okuplja autore iz područja suvremenog kazališta, plesa i performansa. Već 11. godinu za redom Zagreb na tjedan dana, od 27. lipnja do 2. srpnja, postaje epicentar performansa i hibridnih izvedbenih žanrova, a program se seli i u ostale gradove Hrvatske - Rijeku, Dubrovnik, Split, Koprivnicu, Zadar i Osijek.
krenimo.jpg

Grupa Krenimo: Neočekivano

Javne galerije pozivaju vas na izložbu Neočekivano, Grupe Krenimo u srijedu, 26.lipnja, od 18 do 20 sati na sportsko rekreacijskom centru Tuškanac - Krešićeve livade (plato iznad ljetnog kina Tuškanac, Zagreb).
fb_vizual_final.jpg

(mali zeleni) PLAN ZA BIJEG

Multimedijalna koliba u suradnji s ansamblom RadioTeatra najavljuje prvi dio godišnjeg ciklusa malih radiofonijskih izvedbi: (mali zeleni) PLAN ZA BIJEG koji će se održati u utorak, 25. lipnja, od 13:30 do 20 sati u šumi i na proplanku pored Planinarskog doma Risnjak na Sljemenu.
thanosgogos_aaa.jpg

4. Pjesnička ofenziva u udruzi AAA - Thanos Gogos

U srijedu, 19. lipnja, u 21h u prostorijama udruge Adria Art Annale (Dioklecijanova 1, Split) održat će se četvrta po redu "Pjesnička ofenziva" u sklopu koje predstavljaju zanimljive domaće i strane pjesnike. U goste ovaj put dolazi pjesnik, izdavač i anarhist Thanos Gogos.
bogdan.jpg

Bogdan Bogdanović - Misli i snovi

Izložba Bogdan Bogdanović – Misli i snovi otvara se u utorak, 18. lipnja, u 12 sati, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.
izlozba_marijan_2.jpg

Izložba: Marjan – što jest i tu je

U utorak, 18. lipnja, u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Emanuel Vidović otvara se izložba "Marjan – što jest i tu je" u organizaciji Muzeja grada Splita. Autorica izložbe je Nela Žižić. Izložba će biti otvorena do 15. rujna.