Kultura

Foto: Drugo more

Sajam 3N – Napusti normalne naprave

Udruga Drugo more u okviru projekta Žiroskop 6. i 7. rujna u Kružnoj ulici i Omladinskom kulturnom centru Palach organizira treće izdanje Sajma 3N – Napusti normalne naprave. Riječ je o događaju koji na jednom mjestu okuplja neobične uređaje, često nastale uporabom svakodnevnih predmeta, i koji kroz interaktivne instalacije, radionice i audio-vizualne izvedbe kod posjetitelja nastoji potaknuti malo drugačiji pogled na suvremenu tehnologiju.
60445234_355640971823810_8398679243042586624_n.jpg

Emma Ruth Rundle u Rijeci

U okviru 10. sezone programa Distune vam predstavlja dolazi američka kantautorica, gitaristica i vizualna umjetnica, Emma Ruth Rundle. Njen premijerni riječki koncret u znaku je aktualnog albuma On Dark Horses izdanog za renomiranu etiketu Sargent House. Koncert će se održati će u utorak, 15. listopada u OKC Palach.
Tusta

Liburnia Film Festival u znaku 3. maja

Ovogodišnji, 17. Liburnia Film Festival (mala Ljetna pozornica Opatija, 26. - 30. kolovoza) u konkurenciji će prikazati 19 recentnih hrvatskih dokumentaraca od kojih će četiri imati svjetske premijere.
noise_aquarium_amore_porec.jpg

Izložba NOISE AQUARIUM u Puli: I buka zagađuje mora i oceane

U sklopu aMORE festivala u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre otvara se izložba NOISE AQUARIUM, o utjecajima koje buka ima na život u moru. Otvorenje je zakazano za utorak, 27. kolovoza, u 21 sat u Posjetiteljskom centru Herman Potočnik Noordung. Izložba je otvorena do 22. rujna.
motovunfilmfest.jpg

Motovun Film Festival i ove godine gostuje u Dubrovniku

U dvije večeri gostovanja Motovunskog filmskog festivala na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama bit će prikazani dugometražni igrani hit film "Vox Lux" te "Motovunski kratki" u petak i u subotu, 23. i 24. kolovoza, na taraci ispred Udruge mladih Orlando, s početkom u 21,30 sati. Ulaz je slobodan!
star_film_fest.jpg

6. Star Film Fest u Sisku

Na šesti po redu Star Film Fest, koji se održava od 29. do 31. kolovoza prijavljeno je oko 1350 filmova od kojih je odabrano najboljih 48 koji će biti prikazivani u dane trajanja festivala, na lokacijama sisačkog Starog grada i Kazališta 21.
pressfilmfest.jpg

Peti PRESS film festival

Peti PRESS film festival održat će se 30. i 31. kolovoza u Hrvatskoj Kostajnici. Tema petog izdanja festivala je fake news. Ulaz na sva događanja je slobodan.
unnamed.png

Dan Otvorenih Vrata: Music Box & Ri:Use

Ispred prostorija Music Box i novo otvorenog Ri:Use centra 23. kolovoza održat će se Dan Otvorenih Vrata, Udruge Ri Rock i Savez udruga Molekula. Tako će dvije organizacije kroz ovaj događaj približiti javnosti s čime se točno bave i kako izgledaju prostori u kojima djeluju. Kroz par zanimljivih programa posjetitelji će moći poslušati probe glazbenika studija za probe Music BOX (Ri Rock), poslušati prezentaciju o novom projektu Ri:Use i razgledati prostor radione, uživati u glazbenim poslasticama Radio Roža te se upoznati s akterima organizacija.
unnamed_31.jpg

75 godina slobode

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Korčule i ove godine organizira proslavu oslobođenja grada i otoka Korčule, a prvi put će u organizaciji sudjelovati i kolektiv radijske emisije K'o žena. Ovogodišnji program pod nazivom "75 godina slobode“ održat će se u Korčuli od 11. kolovoza do 13. rujna, podsjećajući kako je 4998 stanovnika Korčule dalo svoj doprinos pobjedi naprednog dijela Svijeta nad fašizmom.
sumski_i.jpg

Šumski pjesnici

U petak, 2. kolovoza s početkom u 19 i 30 sati i ove godine možete doživjeti čaroliju pisane riječi osvijetljene svjetlošću zvijezda, baklji i krijesa. Ponor Butori nedaleko od Grožnjana već je devetu godinu mjesto okupljanja Šumskih pjesnika i njihove publike, profesionalnih i rekreativnih pisaca, ljubitelja šume i književnosti.