Mediji

hr.wikipedia

Gdje se zametnula "medijska strategija"?

Premda se davalo naslutiti da je dokument čija se izrada najavljuje već dvije i pol godine službeno upućen iz Ministarstva kulture u Vladu - Vlada tvrdi suprotno: "U Vladu Republike Hrvatske još nije pristigao dokument koji Vas zanima"!
ytb-prtsc

"Sramoćenje" na stupu srama

Novosti o odredbi Kaznenog zakona koja ugrožava novinarske slobode: Vlada je Saboru uputila prijedlog njezine izmjene, županijski sud je ukinuo presudu protiv Slavice Lukić, a "H-Alter" otkriva nova imena tužitelja i optuženih. Je li novo rješenje za "sramoćenje" koje nudi Vlada bolje od ovoga koje je sada na snazi?
Foto: Radio Šibenik

Šibenski novinari i dalje u štrajku

"Pozivamo većinske vlasnike da hitno osiguraju sredstva za isplatu plaća radnika Županijskog radija 'Šibenik' te da se kao odgovorni vlasnici uključe u traženje izlaza za opstanak medija", poručuje Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske

Hoće li biti novaca za "Hinu"?

U vrijeme kad novinska agencija "Hina" konačno mijenja svoj način rada, smanjuje gubitke i povećava prihode, shvaćajući znatno ozbiljnije vlastitu javnu funkciju otvaranjem sadržaja od javnog interesa građanima i javnosti, polako ju sustiže prošlogodišnja odluka Vlade da se za četvrtinu smanji proračunsko financiranje ove institucije.
Prtsc: Mediafreedom.ushahidi.com

Na Balkanu najviše nasrtaja na novinare

Dosad je u 28 zemalja članica i država kandidatkinja, u sklopu međunarodnog projekta za praćenje novinarskih sloboda, zabilježeno ukupno 170 slučajeva nasrtaja na novinare i medije, od čega se gotovo polovica odnosi na slučajeve s Balkana
Foto: Facebook Radio Šibenik

Radio Šibenik ide na predstečajnu

Na Skupštini društva je donesena odluka o pokretanju procedure za predstečajnu nagodbu te zahtjev za hitnim raspisivanjem natječaja za novog direktora, dok radnici nastavljaju štrajk do isplate plaća
Foto: Facebook Radio Šibenik

Od privatizacije do štrajka

Radnici Radija Šibenik odlučili su se na štrajk nakon što im tri mjeseca uzastopno nije isplaćena plaća. Problemi su počeli prije šest godina kad je ovaj radio iz vlasništva lokalne samouprave predan u ruke privatnika, koji zasad nisu pokazali naročitu volju da odgovore na zahtjeve radnika.
Foto: Ivan Šepić

Od malog od palube do kapetana s pikom na medije

Svetlana Lukić, urednica "Peščanika": Dugogodišnja vladavina Demokratske stranke, Borisa Tadića i njegovog dvora, napravila je mehanizme za kontrolu medija. Vučić ih je sve preuzeo i dodao na to svoj šešeljevski "šarm". Uostalom, iskustvo u satiranju medija sticao je dok je bio Miloševićev ministar informisanja.

Humanitarna akcija „Sendvič i pivo“

Za razliku od "pravih" filantropski zamišljenih akcija u kojima su krajnji korisnici treće osobe, dok se humanitarna birokracija koja čitavu stvar organizira tek usput omasti većim ili manjim dijelom prometa, u humanitarnoj akciji Sendvič i pivo uopće ne želimo kriti naše grabežljive namjere: krajnji korisnici smo mi, organizatori pribavljanja financijskih sredstava, članovi H-alterove redakcije, H-alterove suradnice i suradnici.