Pritisak odozdo

large_logo_cms_copy95250.png

Radikalizacija u Hrvatskoj?

Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. prosinca od 17 do 18.30 sati, Centar za mirovne studije organizira online tribinu “Radikalizacija u RH? - Odakle dolazi? Kako reagiramo?” u sklopu Human Rights Film Festivala.
aleksandra_zec.jpg

Komemoracija obitelji Zec

Povodom godišnjice ubojstva Aleksandre, Marije i Mihajla Zeca, ubojstva koje hrvatsko pravosuđe nije imalo snage procesuirati, a hrvatska politika nije i nema snage komemorirati, Antifašistička liga Republike Hrvatske organizira komemoraciju u ponedjeljak, 7. prosinca, s početkom u 17.00 h kod Adolfovca na Sljemenu, lokalitetu gdje su u noći sa 7. na 8. prosinca 1991. ubijene djevojčica Aleksandra i njezina majka Marija Zec.
platformazarepro.png

Peticija kojim se zahtijeva oštra osuda kršenja ljudskih prava u Poljskoj

Platforma za reproduktivnu pravdu uputila je jučer Vladi RH peticiju, a kojim zahtijevamo oštru osudu kršenja ljudskih prava u Poljskoj i poduzimanje političkih poteza u okviru bilateralnih odnosa s Poljskom kao i na razini raspoloživih mehanizama u okviru EU institucija.
Ilustracija: M.K.

Obljetnica konferencije COP 21

Povodom obljetnice konferencije COP 21, veleposlanstva Francuske Republike u Rumunjskoj, Srbiji i Hrvatskoj te francusko Ministarstvo poljoprivrede i prehrane pozivaju na webinar na temu zaštite tla (simultani prijevod na rumunjski, srpski i hrvatski jezik) 2. prosinca od 13.00 do 16.00 sati.
mirovni_studiji.png

Otvorene su prijave na Mirovne studije 2021.

Centar za mirovne studije otvorio je prijave za 23. generaciju Mirovnih studija, obrazovnog programa koji se ove se godine prvi put se odvija online, a mogu se prijaviti građani i građanke iz cijele Hrvatske bez obzira na prethodno obrazovanje i godine.
zero_waste_copy88699.jpg

Život bez stvaranja otpada

Što je to Zero Waste možete saznati u petak, 20. studenog 2020., u Zagrebu, u udruzi Vestigium, Rudeška cesta 142, Zagreb, u 18 sati. Na predavanju koje organizira Udruga za nezavisnu medijsku kulturu upoznat ćete se s ovim životnim stilom, ali i političkim pokretom kojem je cilj smanjiti nastanak otpada, po mogućnosti u potpunosti.