Pritisak odozdo

large_gew_visual_2020.jpg

Tjedan globalnog obrazovanja: Ovo je naš svijet pokrenimo promjene zajedno!

Tjedan globalnog obrazovanja obilježava se od 16. do 20. studenog u cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj kako bi se podsjetilo na važnost odgojno-obrazovnog sustava usmjerenog na život u globalno povezanim, međuzavisnim i interkulturnim društvima te aktivan stav u borbi za ljudska prava, dostojanstvo i održivost.
predavanje_brunomotik.jpg

Tehnološki suverenitet u održivoj poljoprivredi

Permakulturni dizajner Bruno Motik održat će 12. studenog u 17 sati online predavanje "Tehnološki suverenitet u održivoj poljoprivredi“ koje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica u Puli.
antifasizam_copy13346.jpg

Skup sjećanja na Kristalnu noć

U ponedjeljak, 9. studenoga, u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, Antifašistička liga RH organizira skup sjećanja na Kristalnu noć, pogrom nad Židovima u Njemačkoj i Austriji koji se dogodio prije 82 godine.
ekoseminar2020.png

Jesenski eko-seminar 2020. godine

Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održat će se i ove godine, od 17. studenog do 15. prosinca, ali u malo drugačijem, online izdanju radi trenutne pandemije koronavirusa.
hnd_copy25297.jpg

"Zajedno bez mržnje"

Pozivamo vas na 2. Forum u Novinarskom domu "Zajedno bez mržnje" - studenoga 2020. u 11 h Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb
lgbt_flag_copy44349.jpg

Poziv na uključenje u inicijativu: ZA-Pravo LGBTIQ OSOBA

Nastavnice i nastavnice, studentice i studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu pokreću inicijativu za osnivanje nove studentske udruge naziva ZA-PRAVO LGBTIQ OSOBA (kraće: ZA-Pravo). Ukoliko ste student ili studentica nekog od studijskih smjerova na Pravnom fakultetu ili nekadašnji student ili studentica, iz inicijative pozivaju da im se javite ako ste zainteresirani sudjelovati u osnivanju i radu udruge.
zero_waste_copy88699.jpg

Život bez stvaranja otpada

Što je to Zero Waste možete saznati u srijedu, 28. listopada 2020., u Zagrebu, u udruzi Vestigium, Rudeška cesta 142, Zagreb, u 17 sati. Na predavanju koje organizira Udruga za nezavisnu medijsku kulturu upoznat ćete se s ovim životnim stilom, ali i političkim pokretom kojem je cilj smanjiti nastanak otpada, po mogućnosti u potpunosti.