Pritisak odozdo

ormaric_razmjene_zelenaakcija.png

Trokrilni ormarić razmjene

U subotu, 21. rujna, svoja vrata otvara "Trokrilni ormarić razmjene", pop-up društveni centar u centru Zagreba!
tribina_cakovec.png

Tribina u Čakovcu: Organiziranjem do boljih radnih uvjeta

Udruga Zora i Hrvatski centar za radničku solidarnost u subotu, 21. rujna, zajednički organiziraju javnu tribinu pod nazivom "Organiziranjem do boljih radnih uvjeta" o metodama borbe i mogućnostima organiziranja u tekstilnoj i kožarskoj industriji. Početak tribine će biti u 18:00 sati u Zgradi Scheier na 1. katu u dvorani Zrinski u Čakovcu.
Ilustracija: M.K.

Sajam razmjene sjemena u Kninu

Prvi Sajam razmjene sjemena u organizaciji ekološke udruge "Krka" održat će se u subotu, 28. rujna, s početkom u 16 sati u dvorani studentskog doma u Kninu, na adresi Petra Krešimira IV, br. 30. Svi događaji su otvoreni i besplatni za javnost.
grahpoljak_sjeme_mk.jpg

ZMAG prezentira Društvenu banku sjemena u Splitu

Prezentacija projekta prve i jedine Društvene banke sjemenja u Hrvatskoj održat će se u organizaciji udruga Permakultura Dalmacija i ZMAG uz podršku Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, u Gradskoj knjižnici u srijedu, 28. kolovoza, u 18 sati.
falis_2.jpg

FALIŠ ide dalje

U Šibeniku 4. rujna počinje sedmo izdanje Festivala alternative i ljevice – FALIŠ na kojem će se i ove godine okupiti brojni povjesničari, pisci, sociolozi i filozofi iz cijele Europe s namjerom da odgovore na neka od ključnih društvenih pitanja.
vratimo_livade_leptirima_2.jpg

Vratimo livade leptirima! 2019

Od 1. do 31. srpnja udruga BIOM u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka organizira volonterski kamp pod nazivom Vratimo livade leptirima!. Kamp se održava drugu godinu za redom s ciljem da se zarasli travnjaci na najvišoj istarskoj planini vrate u prvobitno stanje i na taj način spriječi gubitak bioraznolikosti. Svi zainteresirani kampu se mogu pridružiti na samo nekoliko dana ili ostati svih trideset.
tjedanbezplastike_za.jpg

Zelena akcija pokreće kampanju Tjedan bez plastike

Zelena akcija, kao članica svjetskog Break Free From Plastic pokreta, povodom Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica (3. srpnja) organizira "Tjedan bez plastike", od 2. do 5. srpnja u Zagrebu.