Pritisak odozdo

greennewdealtribina.jpg

Koji je dil s Green New Dealom?

Tribina će se održati u petak, 21. veljače, u prostorijama Srpskog privrednog društva "Privrednik" (Ulica Petra Preradovića 18, Zagreb) s početkom u 18 sati.
Foto: T.S.

Prosvjed ispred Gradske skupštine

Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget te inicijativa Zagreb te zove pozivaju na novi prosvjed protiv Bandićeve otimačine grada koji će se održati u četvrtak, 6. veljače u 8 sati, ispred zgrade Gradske skupštine u Zagrebu.
vizual_30za_01.png

30 godina aktivizma, otpora i promjena

Zelena akcija poziva na konferenciju pod nazivom "30 godina aktivizma, otpora i promjena" koja će se održati u petak, 31. siječnja, s početkom u 9.30 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2) u Zagrebu. 
whatsapp_image_2020_01_23_at_12.42.16.jpeg

Prosvjed - pošto žensko zdravlje?

U nedjelju, 26. siječnja u podne, dođite na Narodni trg u Zadru na prosvjed Pošto žensko zdravlje? protiv nedostatka ginekoloških timova u Zadarskoj županiji i šire. Početkom siječnja zadarski ginekolozi upozorili su da je u Zadru čak 13 tisuća žena, od čega 600 trudnica, ostalo bez primarne ginekološke skrbi. U Hrvatskoj nedostaje čak 61 ginekološki tim, pa 450 tisuća žena nema svog ginekologa/inju. Na preglede odlaze van svog mjesta ili plaćaju skupe preglede kod privatnika.
img_4416.jpg

Ekološko gospodarenje biorazgradivim otpadom

Udruga Krizni eko stožer Marišćina organizira tribinu Ekološko gospodarenje biorazgradivim otpadom - Bio Logic 2020. Tribina će se održati 22. siječnja, s početkom u 11 sati, u dvorani Transadria u Rijeci (Riva boduli 1).
dostaje_bandic_prosvjed_za.jpg

Prosvjed: Dosta Je!

U subotu, 1. veljače, u 16:00 sati dođite na Trg bana Jelačića na prosvjed protiv Bandićeve otimačine, pozivaju inicijativa “Zagreb te zove” te udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Udruga građana Siget.
grahpoljak_sjeme_mk_copy33807.jpg

Razmjena sjemena u Zagrebu

Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača u suradnji s udrugom Crta i točka organiziraju razmjenu sjemena u Smoothie baru Sokić, Nova cesta 130, 18. siječnja, od 9-12h. Iza toga od 12:30-14h bit će predstavljena nova brošura i održana radionica "Kako registrirati ekološku proizvodnju povrtnog sjemena na obiteljskom gospodarstvu".