zg_je_nas.jpgPovodom raspisivanja izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, politička platforma Zagreb je NAŠ! jučer je ispred zagrebačke gradske skupštine održala prvo javno okupljanje na kojem se okupilo oko 400 članova i simpatizera platforme. Uz skandiranje "Zagreb je NAŠ!" članovi platforme pročitali su i na vrata objesili 1,5 metara visoki proglas Vratimo Zagreb u svoje ruke! s 25 načela koja opisuju kakav grad žele i za kakav grad će se boriti na izborima.

"mjesto razvoja temeljenog na principima jednakosti, multikulturalnosti i ekološke održivosti, grad stagnira pod pritiskom privatnih i partikularnih interesa. Umjesto da prepustimo da gradom upravljaju stari ili neki novi šerifi, želimo otvoriti grad širokom uključivanju građana u odlučivanje o njegovoj budućnosti", poručila je Danijela Dolenec iz Platforme.Platforma još jednom poziva sve građane, kvartovske inicijative i progresivne političke stranke da im se pridruže

"Platforma poziva sve kvartovske inicijative i građane da se mobiliziraju na razini kvartova i da zajedno formiramo liste za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti za lokalne izbore 21. svibnja. Građani najbolje znaju u kakvim kvartovima žele živjeti i stoga građani trebaju donositi odluke, a ne 'neovisni' stručnjaci, građevinski poduzetnici i gradski moćnici",istaknuo je pak Tomislav Tomašević.

Platforma još jednom poziva sve građane, kvartovske inicijative i progresivne političke stranke da im se pridruže. Zagreb je NAŠ! imat će sa strankom ZA GRAD zajedničke kandidate za gradonačelnika/cu, Skupštinu Grada Zagreba, vijeća gradskih četvrti te vijeća mjesnih odbora.

Ključne riječi: Grad Zagreb, izbori, Zagreb je NAŠ!
<
Vezane vijesti