Foto: T.O.Foto: T.O.Službena državna delegacija, izaslanik Predsjednice Republike, premijer s ministrima i predsjednik Hrvatskog sabora s brojnim zastupnicima, polagala je vijence na komemoraciji za žrtve Jasenovca 22. travnja, na godišnjicu očajničkog proboja i masovne pogibije logoraša Jasenovca. "Važan član te delegacije koji je polagao vijenac i za žrtve proboja bio je ministar kulture koji tvrdi da se taj proboj nije dogodio, jer 'se ne spominje u službenim ustaškim dokumentima'", upozorava Antifašistička liga Hrvatske.

Zajedno s državnom delegacijom vijenac na kojem je pisalo "Stradalim logora Jasenovac od 1941. do 1951." položili su predstavnici Hrvatske nacionalne platforme i Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac.

"Da su ti otvoreni apologeti NDH koji negiraju prave žrtve tog ustaškog logora i besramno izmišljaju masovne žrtve Jasenovca poslije 1945. uopće pripušteni s tim falsifikatom kao porukom na vijencu, i to još s 'blagoslovom' ravnateljice Spomen područja Jasenovac, predstavlja uvredu uspomeni na žrtve i pravu blasfemiju.

Da državna delegacija polaže vijence zajedno s njima još je jedna potvrda da je cijeli događaj bio licemjerna farsa u kojoj pristojni ljudi ne trebaju sudjelovati", stoji u priopćenju AFL-a.

Ključne riječi: jasenovac, antifašizam, fašizam
<
Vezane vijesti