img_9687_copy63276.jpgAntifašistička liga RH daje punu podršku Inicijativi mladih za ljudska prava i traži od Vlade RH da zauzme jasan stav oko znakovlja koji veličaju ustaški zločinački režim i da se ploča s natpisom "ZDS" u najkraćem vremenu ukloni iz Jasenovca.
Antifašistička liga RH reagirala je na privođenje aktivista Inicijative mladih za ljudska prava na informativni razgovor. Reakciju prenosimo u cijelosti:
 
U demokratskoj državi u čijim temeljima su vrijednosti na kojima je izgrađena EU pa i država u čijem Ustavu je ZAVNOH, na informativni razgovor u policiju bile bi pozvane osobe koje u neposrednoj blizini najstrašnijeg ustaškog logora iz Drugog svjetskog rata postavljaju ploču na kojoj piše "ZDS".

U današnjoj Hrvatskoj oko takve blasfemije Vlada RH osniva komisiju, a policija privodi aktiviste iz Inicijative mladih za ljudska prava koji su prosvjedovali protiv te sramote prekrivši ploču s vrlo adekvatnom porukom onima koji su ploču postavili.
 
Antifašistička liga RH daje punu podršku Inicijativi mladih za ljudska prava i traži od Vlade RH da zauzme jasan stav oko znakovlja koji veličaju ustaški zločinački režim i da se ploča s natpisom "ZDS" u najkraćem vremenu ukloni iz Jasenovca.
Ključne riječi: antifašistička liga
<
Vezane vijesti